Αρχική Βοηθήματα Cooking Tips Μπακαλιάρος τηγανητός – Το μυστικό για να «πιάσει» το κουρκούτι και μερικές ακόμη συμβουλές

Μπακαλιάρος τηγανητός – Το μυστικό για να «πιάσει» το κουρκούτι και μερικές ακόμη συμβουλές

0
Μπακαλιάρος τηγανητός – Το μυστικό για να «πιάσει» το κουρκούτι και μερικές ακόμη συμβουλές

Σκοπεύετε να φτιάξετε τον πατροπαράδοτο παστό μπακαλιάρο σκορδαλιά την 25η Μαρτίου; Μερικές συμβουλές για να βγει τέλειος.

  1. Ξαλμυρίστε τον μπακαλιάρο εγκαίρως. Πολλές φορές δεν αρκεί καν να μπει στο νερό 24 ώρες πριν, ειδικά ο μπακαλιάρος που πρόκειται να τηγανηστεί. Δείτε περισσότερα για το ξαλμύρισμα εδώ.
  2. Για να μη ρισκάρετε να φάτε τον μπακαλιάρο λύσσα, μπορείτε να ελέγξετε κατά πόσο έχει φύγει το αλάτι, βράζοντας ένα κομματάκι μπακαλιάρου 5′-7′. Θα πρέπει να είναι πολύ ελαφρά αλμυρό στη γεύση.
  3. Αν το κουρκούτι «δεν πιάνει» καλά στην επιφάνεια του ψαριού, περάστε πρώτα τον μπακαλιάρο από λίγο αλεύρι και βυθίστε στη συνέχεια στο κουρκούτι.
  4. Στο τηγάνισμα δεν πρέπει να στοιβάζονται πολλά μπακαλιαράκια μαζί, αλλιώς δεν τηγανίζονται ομοιόμορφα και δεν βγαίνουν τραγανά.
  5. Το λάδι πρέπει να είναι καυτό για να τηγανιστούν άμεσα (και όχι να «βράζουν» για ώρα μέσα στο λάδι).

Κουρκούτι μπακαλιάρου του Λ. Λαζάρου (με μπίρα και κορν φλάουρ)

Δείτε επίσης

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!