Αρχική Βοηθήματα Cooking Tips Σε πόση ώρα βράζουν τα ρεβίθια και πώς χυλώνουν;

Σε πόση ώρα βράζουν τα ρεβίθια και πώς χυλώνουν;

0
Σε πόση ώρα βράζουν τα ρεβίθια και πώς χυλώνουν;
Εικόνα: Pexels

Οι καλοχυλωμένες ρεβιθόσουπες είναι από τις πλέον ενδεδειγμένες λύσεις ζεστού, θρεπτικού και υγιεινού φαγητού. Πόσο χρόνο χρειάζονται για να γίνουν και πώς θα τις χυλώσετε;

Τα ρεβίθια είναι πηγές πρωτεϊνών φυτικής προέλευσης και θαυμάσια διατροφική εναλλικτική του κρέατος για τις μέρες που το αποφεύγουμε, προσπαθώντας να υιοθετήσουμε μια διατροφή πιο φιλική στην υγεία μας και τον πλανήτη.

Σε πόση ώρα βράζουν τα ρεβίθια

Μισό κιλό ρεβίθια που χρησιμοποιεί συνήθως κανείς για την οικογενειακή κατσαρόλα (4-5 μερίδες) χρειάζονται σε κλασική κατσαρόλα (όχι χύτρα ταχύτητας) περίπου 1 με 1½ ώρα μαγειρέματος. Με την προϋπόθεση βέβαια να έχουν αφεθεί επαρκώς να φουσκώσουν από την προηγούμενη μέρα. Στο χρόνο αυτό δεν συνυπολογίζεται και ένα 10λεπτο προβρασμού, κατά το οποίο στόχος είναι να αφαιρέσετε τον αφρό που θα σχηματιστεί.

Ρεβίθια σούπα με καρότα και λεμόνι

Πώς χυλώνουν τα ρεβίθια;

Τα ρεβίθια, όπως και άλλα όσπρια, χυλώνουν πρώτα και κύρια με την …υπομονή. Δηλαδή με το να τους δίνουμε το χρόνο να απορροφήσουν τα υγρά τους ανακατεύοντάς τα προς το τέλος με ξύλινη κουτάλα ώστε να μην κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας. Στο χύλωμα βοηθάει φυσικά και το κρεμμύδι, που θα διαλυθεί στα υγρά και θα τους προσδώσει πιο δεμένη υφή και τη γλύκα του, το ελαιόλαδο, αλλά και το καρότο αν επιλέξετε να το λιώσετε μέσα στη σούπα. Μπόλικο λεμόνι και καλή απόλαυση!

Επιπλέον: Για να βοηθήσουν τη γεύση και το χύλωμα κάποιοι σεφ προσθέτουν μια δυο κουταλιές ταχίνι, ενώ άλλη επιλέγουν να περάσουν μια δυο κουταλιές βρασμένου οσπρίου από το μπλέντερ και έπειτα να το ξαναρίξουν στην κατσαρόλα για να πυκνώσουν τους ζωμούς.

Δείτε επίσης

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com