Αρχική Βοηθήματα Cooking Tips Ξαλμυρίστε τη φέτα χωρίς να αλλοιώσετε τη γεύση της

Ξαλμυρίστε τη φέτα χωρίς να αλλοιώσετε τη γεύση της

0
Ξαλμυρίστε τη φέτα χωρίς να αλλοιώσετε τη γεύση της

Αγοράσατε φέτα και παραβγήκε αλμυρή για τα γούστα σας; Υπάρχει τρόπος να μετριάσετε την αλμύρα της, χωρίς να χάσει τα γευστικά της χαρακτηριστικά.

Πώς να «γλυκάνετε» την πολύ αλμυρή φέτα

Ένας συνηθισμένος τρόπος να ξαλμυρίσει κανείς τη φέτα είναι να την αφήσει στο νερό. Ωστόσο δεν είναι και ο καλύτερος. Αν θέλετε να απαλύνετε τη γεύση μια αλμυρής φέτας και να τη «γλυκάνετε» ελαφρά χωρίς να χάσει τη γεύση της, αντί για νερό χρησιμοποιήστε γάλα. Βυθίστε το κομμάτι της φέτας σε ένα δοχείο γεμάτο με φρέσκο γάλα, το οποίο πρώτα θα έχετε βράσει. Αφήστε τη φέτα αρκετές ώρες εκεί και το γάλα θα τραβήξει αρκετό από το αλάτι της μειώνοντας την επιπλέον αλμύρα.

Πώς να συντηρήσετε τη φέτα περισσότερο

Για να απολαμβάνουμε τη βαρελίσια χύμα φέτα ή τη χύμα φέτα από δοχείο φρέσκια χωρίς να αναγκαζόμαστε να πετάξουμε υπολείμματα που κιτρίνισαν ή έπιασαν γλίτσα, καλό είναι να διατηρούμε το τυρί σε άλμη, δηλαδή σε αλατόνερο, καλυμμένο καλά καλά μέχρι επάνω με το δοχείο κλειστό στο ψυγείο. Το αλατόνερο το προμηθευόμαστε τυποιημένο από το σούπερ μάρκετ ή το φτιάχνουμε μόνοι μας με τον απλούστατο τρόπο που περιγράφεται εδώ.

Δείτε επίσης

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com