Αρχική Δημιουργοί Δημοσιεύσεις από Χριστίνα Τσαμουρά

Χριστίνα Τσαμουρά

318 ΑΡΘΡΑ 27 ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Όνομα: Χριστίνα Τσαμουρά
Γεννήθηκε: στην Αθήνα το 1969.
Μεγάλωσε: Εκ των πραγμάτων.
Σπούδασε: Στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών με το μαμαδίστικο σκεπτικό ότι ένα πτυχίο ΑΕΙ δε χάνεται ποτέ και έκτοτε ψάχνει να βρει πού στα κομμάτια το έβαλε.
Συνεργασίες: Πριν εμπλακεί με το χώρο της γεύσης, του φαγητού, των μαγειρεμάτων και των σόσιαλ μίντια είχε εργαστεί ως εσωτερική συντάκτρια/επιμελήτρια/διορθώτρια σε εφημερίδες και περιοδικά ποικίλης ύλης. Από το 1994 και ως το 2008 εργάστηκε και συνεργάστηκε με τις εκδόσεις Δραγούνη και στη συνέχεια τις Αττικές Εκδόσεις, ως συντάκτρια και αρχισυντάκτρια του περιοδικού «Κουζίνα & Ποιότητα Ζωής». Υπεύθυνη δημοσιογραφικού: Υπήρξε υπεύθυνη της δημοσιογραφικής ομάδας που ανέλαβε την ενημέρωση των παραγωγών για τις ειδικές σημάνσεις πιστοποιημένης ποιότητας (βιολογικά προϊόντα, ΠΟΠ, ειδικές εκτροφές κ.λπ.) σε σχετικό έργο συγχρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. και το ΥΠΑΤ.
Από το 2008 ως το 2013: Δημιούργησε με την Κωνσταντίνα Αθανασίου την ICookGreek και διεύθυνε -όντας ταυτόχρονα μέλος της συντακτικής τους ομάδας- τα έντυπα I Cook Greek αλλά και On Air, το περιοδικό της Olympic Air, πριν η τελευταία πουληθεί. Από 2013 ανέλαβε να εισάγει το www.icookgreek.com στο χώρο των social media (με έμφαση τότε στο Facebook) εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα και την καθημερινή ενημέρωση του γαστρονομικού/ειδησεογραφικού site. Δημιούργησε για το κατάστημα Cook-Shop το περιοδικό Cook-Shopper. Παράλληλα επιμελήθηκε για λογαριασμό των καταστημάτων Παρουσίαση την έντυπη τριμηνιαία έκδοση Homepages.
Food&Drink στο ethnos.gr Από τον Φεβρουάριο του 2022 συνεργάζεται με το ethnos.gr στην αντίστοιχη στήλη. Τηλεόραση Συνεργάστηκε με τη Laika Production για τη δημοσιογραφική έρευνα και σύνταξη της σειράς ντοκιμαντέρ «Κλεινόν άστυ - Ιστορίες της πόλης» (ΕΡΤ2 και ERTFLIX).