Αρχική Featured Λευτέρης Λαζάρου για μπακαλιάρο – Πώς καταλαβαίνεις αν έχει ξαλμυριστεί καλά και άλλα tips

Λευτέρης Λαζάρου για μπακαλιάρο – Πώς καταλαβαίνεις αν έχει ξαλμυριστεί καλά και άλλα tips

0
Λευτέρης Λαζάρου για μπακαλιάρο – Πώς καταλαβαίνεις αν έχει ξαλμυριστεί καλά και άλλα tips
© Με το Μάτι Γαρίδα | Λευτέρης Λαζάρου

Ένα εξαιρετικά χρήσιμο βίντεο με συμβουλές και οδηγίες για τον παστό ή υγράλατο μπακαλιάρο από τον κορυφαίο σεφ με τη φίνα θαλασσινή κουζίνα

Κορύφαιο για τις μέρες αυτές και πολύ χρήσιμο το βίντεο με tips για τον παστό μπακαλιάρο που έχει αναρτήσει ο σπουδαίος Έλληνας σεφ και μετρ της θαλασσινή κουζίνας, Λευτέρης Λαζάρου, στο κανάλι του στο you tube Με Το Μάτι Γαρίδα.

Tips για το ξαλμύρισμα του παστού μπακαλιάρου από τον Λευτέρη Λαζάρου – Το τεστ της δοκιμής

Αξίζει να δείτε όλο το βίντεο στο τέλος του άρθρου, ωστόσο έχουμε επιλέξει μερικές συμβουλές για τους βιαστικούς. Λέει λοιπόν ο Λευτέρης Λαζάρου:

  1. Ιδανικό είναι κάθε 8 ώρες να αλλάζουμε νερά και αν είναι δυνατόν εκεί που σουρώνουμε τον μπακαλιάρο να μην τον αφήνουμε να ακουμπάει ξανά στο αλάτι που μαζεύεται από κάτω -δηλαδή να απέχει το τρυπητό με το παστό ψάρι από το υπόλοιπο ταψί
  2. Μετά από περίπου 36 ώρες κάνουμε ένα μικρό τεστ για να δοκιμάσουμε αν ξαλμυρίστηκε ο μπακαλιάρος επαρκώς. Κόβουμε ένα ωραίο κομματάκι -πάντα χρησιμοποιώ φιλέτο, λέει ο σεφ- ανάβουμε τη φωτιά, ρίχνουμε λίγο λαδάκι σε τηγάνι και ροδίζουμε ελαφρά το κομματάκι μας. Για αυτό το τεστ παίρνουμε παχύ κομμάτι όχι δηλαδή της ουράς, γιατί η ουρά είναι λεπτή και μπορεί να μας μπερδέψει και να μας φανεί ξαλμυρισμένη, ενώ το υπόλοιπο ψάρι δεν είναι. Δοκιμάζουμε τον μπακαλιάρο και, αν χρειάζεται, συνεχίζουμε το ξαλμύρισμα αφήνοντάς τον επιπλέοον ώρες στο νερό.

Το μυστικό του σεφ για τραγανό τηγανητό μπακαλιάρο χωρίς κουρκούτι

Για τηγανητό μπακαλιάρο χωρίς κουρκούτι ο Λευτέρης Λαζάρου προτείνει ένα απλό πανάρισμα: αλεύρι-νερό-αλεύρι. Το μυστικό του για πιο τραγανή κρούστα σε αυτού του τύπου τον τηγανητό μπακαλιάρο είναι το σιμιγδάλι (αντί για αλεύρι).

 

Δείτε επίσης

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.