Αρχική Food Stories Hungry Editor’s Choice Γύθειο – Το ιδιαίτερο, μανιάτικο street food ή ένα αλλιώτικο σουβλάκι

Γύθειο – Το ιδιαίτερο, μανιάτικο street food ή ένα αλλιώτικο σουβλάκι

Γύθειο – Το ιδιαίτερο, μανιάτικο street food ή ένα αλλιώτικο σουβλάκι
Εικόνες: ICookGreek

Ένα ιδιότυπο …localization έχει υποστεί το σύνηθες πίτα-καλαμάκι στη λακωνική κωμόπολη που άλλοι απολαμβάνουν στο χέρι κι άλλοι στο τραπέζι.

Τι συμβαίνει όταν το χοιρινό και το κεφαλοτύρι συναντήσουν τις παραδοσιακές τραβηχτές πίτες της Μάνης; Έχουμε την περίφημη «τριπλέτα» την οποία και δοκιμάσαμε στο ομώνυμο μαγαζί του Γυθείου.

Μανιάτικη πίτα με τυρί και σουβλάκι – Υπαίθρια διαφήμιση καταστήματος σε δρόμο του Γυθείου

Πρόκειται για εναλλακτική προσέγγιση στο πανταχού παρόν πίτα-καλαμάκι, όπου αντί για τις συνήθεις τυποποιημένες πίτες, που βρίσκει κανείς σε όλη την Ελλάδα, χρησιμοποιούνται οι μανιάτικες «τραβηχτές». Πρόκειται για τραβηγμένα ώστε να πλατύνουν επαρκώς ζυμωτά, που γίνονται στο τηγανί. Πάνω σ’ αυτές τις ξεχωριστές και τόσο λαχταριστές πίτες -αλλού τραγανές και αλλού αφράτες σα άγλυκοι λουκουμάδες- ξαπλώνει είτε καλαμάκι με χοιρινό κρέας είτε καλαμάκι με σύγκλινο. Το κρέας συνοδεύεται από ένα γενναίο κομμάτι άψητο κεφαλοτύρι. Ιδανικά θέλει και κάτι ζουμερό από δίπλα, όπως μια καλογινωμένη ντομάτα κομμένη τριαντάφυλλο.

Ένα απολύτως χορταστικό έδεσμα που μπορείς να απολαύσει στο χέρι, να το παραγγείλεις για το σπίτι ή να κάτσεις στο μαγαζί

Κάμποσα μαγαζιά φτιάχνουν στο Γύθειο αυτό το ιδιαίτερο street food. Εμείς έτυχε να το δοκιμάσουμε στην «Τριπλέτα» του Τάσου Κυριφίδη, που συναντήσαμε σε βόλτα στα όμορφα στενά της γραφικής και λουλουδιασμένης κωμόπολης με τη θαλασσινή αύρα. Η «Τριπλέτα» έχει τόσο εξωτερικά τραπέζια απλωμένα στο πεζοδρόμια όσο και ιδιαίτερο εσωτερικό χώρο με memorabilia ρεμπέτικου …ρεπερτορίου και παλιάς ταβέρνας.

Η τριπλέτα: Αρχαίου Θεάτρου 2, Γύθειο

Δείτε επίσης

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.