Αρχική Food Stories Hungry Editor’s Choice Οι πολύχρωμες βίδες της Αριάδνης

Οι πολύχρωμες βίδες της Αριάδνης

0
Οι πολύχρωμες βίδες της Αριάδνης

Στην είσοδο της Ζαρούχλας, λίγο πριν μπεις στο καταπράσινο ορεινό χωριό της Αχαΐας, θα βρεις το παραδοσιακό κατάστημα της Αριάδνης. Τα ράφια του γεμίζουν με παραδοσιακά και τοπικά προϊόντα Χελμού από το 1999.

Σύμφωνα με την ίδια, τότε άνοιξε τη μικρή γωνιά της, όπου άρχισε να διαθέτει ζυμαρικά, μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού φτιαγμένα με τις παραδοσιακές συνταγές της μητέρας και της πεθεράς της.

Χρησιμοποιώντας αυγά, γάλα και φρούτα που συγκέντρωνε από το χωριό, τα προϊόντα της σύντομα αγαπήθηκαν από ντόπιους και επισκέπτες της περιοχής που έφευγαν από τη Ζαρούχλα φορτωμένοι τα καλούδια της Αριάδνης.

Απ’ το 2007 μεταφέρει την παραγωγή της από την κουζίνα του σπιτιού σε σύγχρονο εργαστήρι με θέα το Χελμό, όπου μέχρι και σήμερα δημιουργεί ζυμαρικά, μαρμελάδες, λικέρ με αγάπη, μεράκι και αγνές πρώτες ύλες.

Τα ζυμαρικά γίνονται με γάλα κατσικίσιο και και αυγά ελευθέθας βοσκής. Το ίδιο και οι τραχανάδες. Από την Αριάδνη δοκίμασα πρόσφατα τις πολύχρωμες βίδες λαχανικών μαγειρεμένες με κοτόπουλου. Δυνατή γεύση και χρώμα που κλέβει το μάτι. Αναβαθμίζουν καθημερινά πιάτα, αλλά θα είναι υπέροχες και για τις γιορτινές δημιουργίες. Παλιότερα είχα δοκιμάσει και τον σταρένιο τραχανά της, τον γλυκό, σε μια τραχανόσουπα με ντομάτα και πάπρικα. Όνειρο.

Παραδοσιακά προϊόντα της Αριάδνης μπορείτε να βρείτε στο Εργαστήριο (29ο χλμ. Επαρχιακής Οδού Ακράτας-Ζαρούχλας) και στο κατάστημα στη Ζαρούχλα. Επίσης και  επιλεγμένα σημεία της Αθήνας και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Info: Τ. 2696 034693, ariadni.com.gr

Δείτε επίσης

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!