Αρχική Food Stories Hungry Editor’s Choice Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο που μοσχομυρίζει λεμόνι και πορτοκάλι

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο που μοσχομυρίζει λεμόνι και πορτοκάλι

0
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο που μοσχομυρίζει λεμόνι και πορτοκάλι

Μια επίσκεψη στο Ελαιοτριβείο Κουφωλιά στο χωριό Μακρίσια της Ολυμπίας σε αφήνει με τις καλύετερς γευστικές -και όχι μόνο- εντυπώσεις.

Χωρίς να θέλω να αδικήσω τα υπόλοιπα αρωματικά ελαιόλαδα του Ελαιοτριβείου Κουφωλιάς, της οικογενειακής αυτής μονάδας που βρίσκεται στο χωριό Μακρίσια της Ολυμπίας, οφείλω να παραδεχτώ ότι τόσο το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο με Λεμόνι Liotrivi όσο και εκείνο με Πορτοκάλι κέρδισαν τις γευστικές μου εντυπώσεις.

Το μικρό, φιλόξενο ελαιοτριβείο είναι επισκέψιμο όλο το χρόνο

Με οξύτητα 0,3 τα δύο ελαιόλαδα που δοκίμασα το πρώτο σε ψωμάκι με καπνιστό σολομό και το δεύτερο σε σοκολατένια μους πλημμύρισαν το στόμα με το άρωμα των δύο λατρεμένων εσπεριδοειδών. Σύμφωνα με την Ελένη και τον Βασίλη Κουφωλιά, που ηγήθηκαν της γευστικής δοκιμής των ελαιόλαδων του ελαιοτριβείου τους, το οποίο έχει ιστορία 50 χρόνων, στο άρωμα αυτό δεν υπάρχει ίχνος τεχνητής προσθήκης, αφού τα φρούτα μπαίνουν αυτούσια από ένα σημείο και μετά στη διαδικασία παραγωγής και γίνεται κοινή επεξεργασία με τις ελιές.

Τα δύο ελαιόλαδα είναι ιδανικά για μαριναρίσματα χοιρινού, πουλερικών, κάποιων ψαριών, για ντρέσινγκ που θα νοστιμίσουν τις φθινοπωρινές και χειμωνιάτικες σαλάτες, τα πιάτα των οσπρίων, αλλά και κάποια γλυκά. Κυκλοφορούν σε φιάλη γυάλινη Dorica των 250ml.

Στο μικρό, φιλόξενο ελαιοτριβείο που είναι ανοιχτό σε επισκέπτες όλο το χρόνο θα βρείτε ακόμη Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Π.Γ.Ε. Ολυμπία σε διαφόρων μεγεθών συσκευασίες αλλά και αρωματικά ελαιόλαδα με ρίγανη, με δενδρολίβανο-σκόρδο-πιπέρι, αλλά και με κόκκινη πιπερίτσα, όλα πολύ ενδιαφέροντα.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα του ελαιοτριβείου, που θα βρείτε εδώ.

Δείτε επίσης

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.