Αρχική Ιστορίες Αλκοτέστ Κτήμα Αβαντίς Syrah 2003

Κτήμα Αβαντίς Syrah 2003

0
Κτήμα Αβαντίς Syrah 2003

Η Στερεά Ελλάδα μας σερβίρει ένα μεστό κόκκινο κρασί με άρωμα κόκκινων φρούτων, αλλά και πυκνά αρώματα σοκολάτας, καφέ και βανίλιας.

 

 

O τόπος: Η αρχαία ονομασία της Εύβοιας χάρισε το όνομά της στη σειρά οίνων «Αβαντίς». Ο οικογενειακός αμπελώνας των 14 στρεμμάτων στον Μύτικα Ευβοίας ήταν μόνο η αρχή… Το Syrah δανείζεται τον καρπό που δίνουν αμπέλια από τις ημιορεινές πλαγιές του χωριού Άρμα στη Βοιωτία, και έτσι οι δύο περιοχές μπαίνουν στον χάρτη των οίνων υψηλής ποιότητας.

Οι άνθρωποι: Ο Απόστολος ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα οικονομικά και από το 1994 αρχίζει την ενασχόλησή του με το κρασί, για να ιδρύσει λίγα χρόνια αργότερα το «Κτήμα Αβαντίς» Το κέφι και η πρωτοτυπία της οικογενειακής επιχείρησης, αποδίδει επίσης, όταν με το 1996, το Αβαντίς Fumé καταχωρήθηκε στο βιβλίο Guinness, με την αρωγή του Σπύρου, αδελφού του Απόστολου, ο οποίος ζωγράφισε μία προς μία τις 1.600 διαφορετικές ετικέτες της εσοδείας!

Το κρασί: Βαθύ πορφυρό στο χρώμα, έντονο άρωμα κόκκινων φρούτων, με το μούρο να ξεχωρίζει, αλλά και πυκνά αρώματα σοκολάτας, καφέ, βανίλιας. Πληθωρική γεύση, καλή δομή, με στιβαρές ταννίνες και σοκολατένιο τελείωμα.

Η αρμονία: Πιάτα πικάντικα και sexy, εκρηκτικά μπαχάρια, πιπεράτες γεύσεις… Αγαπά τα ζουμερά κόκκινα κρέατα, το έντονο μαγείρεμα, τα ώριμα τυριά. Ιδανικό για το κυνήγι, τα κρέατα σχάρας, τα λουκάνικα, την πάστα ραγού. DiVINO.

ΤΙΜΗ: 13,0 € περίπου

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.