Αρχική Ιστορίες Αλκοτέστ Απόσταγμα οίνου Παλαιωθέν

Απόσταγμα οίνου Παλαιωθέν

0

Ένα απόσταγμα που ξεκουράστηκε για χρόνια σε δρύινα βαρέλια για να μας δώσει απλόχερα πρωτογενή αρώματα λευκόσαρκου ροδάκινου, αλλά και αρώματα βανίλιας, ξύλου και καραμέλας.

Οινοποιία Α.Σ.Παρπαρούσης 4O% vol., 0,7 lt.

O τόπος:
Μια οικογενειακή επιχείρηση δραστηριοποιείται με σεμνότητα από το 1974, με έδρα τα Μποζαΐτικα, έξω από την Πάτρα, σε έναν αμπελώνα που καταλαμβάνει 105 στρέμματα. Στα εξαιρετικά κρασιά του κτήματος έρχεται να προστεθεί και το συγκεκριμένο απόσταγμα από τη γηγενή ποικιλία Σιδερίτης, παλαιωμένο σε δρύινα βαρέλια.

Οι άνθρωποι:
Ο Θανάσης Παρπαρούσης, με πολυετή εμπειρία και οινολογικές σπουδές, μαζί με τις κόρες του Εριφύλη και Δήμητρα στο οινοποιείο και στην οικονομική διαχείριση αντίστοιχα, διατηρούν την ασίγαστη παράδοση του καλού, ποιοτικού κρασιού, που η σύζυγος έρχεται να συμπληρώσει με τις υψηλές μαγειρικές της επιδόσεις.

Το απόσταγμα:
Λαμπερό, κίτρινο χρώμα και διακριτικά πρωτογενή αρώματα λευκόσαρκου ροδάκινου, αλλά και αρώματα βανίλιας, ξύλου, καραμέλας. Θερμό αλκοολικό στόμα, με μπαχαρικές νότες και καλή επίγευση. Απολαύστε το δροσερό, όσο εσείς νομίζετε, εάν δεν αντέχετε το φλογερό ταμπεραμέντο του.

Η αρμονία:
Το καλό απόσταγμα είναι προϊόν υπομονής -αργή απόσταξη και χαμηλές θερμοκρασίες… Αξίζει τον κόπο να το απολαύσετε ομοίως. Προσεγγίζει πιάτα έντιμα, αυθεντικά προϊόντα της ελληνικής γης και τέτοιους φίλους θέλει να κάνει. Δοκιμάστε το λοιπόν με ελιές, καυτερές πιπεριές, βολβούς, ψητά μανιτάρια και πολλούς, καλούς φίλους.

ΤΙΜΗ: 23 € περίπου

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com