Αρχική Βοηθήματα Τι κάνεις με τον τυποποιημένο ντοματοπολτό που περίσσεψε;

Τι κάνεις με τον τυποποιημένο ντοματοπολτό που περίσσεψε;

0
Τι κάνεις με τον τυποποιημένο ντοματοπολτό που περίσσεψε;
Εικόνα: Canva

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να διατηρήσετε το ντοματένιο υπόλοιπο του κουτιού απ’ το να το φυλάξετε στο ψυγείο μέχρι να το … πετάξετε.

Πολλές από τις συνταγές που απαιτούν τυποποιημένο ντοματοχυμό, πάστα ντομάτας ή ψιλοκομμένα, αποφλοιωμένα ντοματάκια (όπως σάλτσες ζυμαρικών, πίτσας ή κοκκινιστών) δεν χρειάζονται ολόκληρη την κονσέρβα ή τη χάρτινη συσκευασία, αλλά ένα μέρος τους. Το να βάλουμε το υπόλοιπο στο ψυγείο, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουμε την επόμενη φόρα, μάλλον δεν είναι η καλύτερη κίνηση. Η εμπειρία έχει δείξει ότι η επόμενη φορά συχνά αργεί τόσο, ώστε ο ντοματοχυμός ή τα ψιλοκομμένα ντοματάκια ξεραίνονται, μαυρίζουν και καταλήγουν στα σκουπίδια. Food waste τσάμπα και βερεσέ, δηλαδή.

Η λύση είναι …παγοθήκες και κατάψυξη

Αντί να βάλετε το υπόλειμμα στο ψυγείο, λοιπόν, καλύτερα είναι να το καταψύξετε άμεσα ως εξής:

  1. Χρησιμοποιήστε μια από τις παγοθήκες σας για να μοιράσετε με ένα κουτάλι τον υπόλοιπο ντοματοπολτό, την πάστα ντομάτας ή τα ψιλοκομμένα ντοματάκια στις θήκες.
  2. Βάλτε την παγοθήκη στην κατάψυξη και όταν σταθεροποιηθούν τα ρευστά υλικά, μεταφέρετε τα κυβάκια σε σακούλα τροφίμων. Τωρα μπορείτε να τα φυλάξετε εκεί καθώς δεν πρόκειται να κολλήσουν μεταξύ τους.
  3. Χρησιμοποιήστε όσους από τους κατεψυγμένους κύβους χρειάζεστε απευθείας στα μαγειρευτά και τις σάλτσες.

Διατήρηση του πελτέ

Σε ό,τι αφορά τον περισσεούμενο πελτέ, που μπαίνει ψυγείο, μια στρώση ελαιόλαδου που προσθέτει κανείς με ολόστεγνο κουταλάκι στην επιφάνειά του θα τον διατηρήσει περισσότερο διάστημα.


Πρώτη δημοσίευση: ethnos.gr

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.