Αρχική Βοηθήματα Φρούτα και λαχανικά στην εποχή τους – Τα φρέσκα του Ιούνη

Φρούτα και λαχανικά στην εποχή τους – Τα φρέσκα του Ιούνη

0
Φρούτα και λαχανικά στην εποχή τους – Τα φρέσκα του Ιούνη
Φωτογραφία: © Shutterstock

Καταναλώνοντας τα φρούτα και λαχανικά που βρίσκονται στην εποχή τους, συμβάλλουμε στο να γίνει το καθημερινό μας τραπέζι πιο υγιεινό, πιο θρεπτικό, πιο απολαυστικό και φιλικότερο στη φύση.

Στην εποχή μας τείνει να καταργηθεί η εποχικότητα. Στην αγορά βρίσκουμε πια πάντοτε τα πάντα. Ωστόσο δυο δέντρα σε μια αυλή, μια βόλτα στην εξοχή και οι επισκέψεις στη Λαϊκή βιολογικών προϊόντων μάς θυμίζουν ότι η φύση –όπου της επιτρέπουμε να υπάρχει– συνεχίζει τον κύκλο της.

Ας δούμε τι καλό μάς φέρνει ο Ιούνιοςσύμφωνα με τον πίνακα εποχικότητας φρούτων και λαχανικών της Greenpeace και τον πίνακα που εμπεριέχεται στον Εθνικό Διατροφικό Οδηγό για Ενήλικες και ας πάρουμε ιδέες για το καθημερινό μας μαγείρεμα.

Έτσι εξοικειωνόμαστε με μια διατροφή που διαπνέεται από την κουλτούρα της εποχικότητας και στρώνουμε ένα καθημερινό τραπέζι ταιριαστό όχι μόνο με τους ρυθμούς της φύσης, αλλά και τις ανάγκες του περιβάλλοντος. Προσπαθώντας όσο είναι δυνατόν να ακολουθούμε την εποχικότητα της γης στην κουζίνα μας, μαγειρεύουμε πιο υγιεινά, πιο οικολογικά, πιο νόστιμα και πιο οικονομικά.

Τα λαχανικά του Ιουνίου

Αγγούρια, αρακάς, καρότα, κολοκυθάκια, τα τελευταία κουκιά, κρεμμύδια φρέσκα, κρεμμύδια ξερά, μαϊντανός, μαρούλια, μελιτζάνες, ντομάτες, τα τελευταία παντζάρια, πατάτες, πιπεριές, ραδίκια, ραπανάκια, ρόκα, σέλινο, σκόρδο, φασολάκια, τα τελευταία φινόκια

Τα φρούτα του Ιουνίου

Βερίκοκα, βύσσινα, κεράσια, τα πρώτα καρούζια, μούσμουλα, νεκταρίνια προς το τέλος του μήνα, πεπόνια, ροδάκινα, φράουλες

Δείτε επίσης

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.