Αρχική Featured Φρούτα και λαχανικά στην εποχή τους – Τα φρέσκα του Ιούνη

Φρούτα και λαχανικά στην εποχή τους – Τα φρέσκα του Ιούνη

0
Φρούτα και λαχανικά στην εποχή τους – Τα φρέσκα του Ιούνη
Εικόνα: Shutterstock

Καταναλώνοντας τα φρούτα και λαχανικά που βρίσκονται στην εποχή τους, συμβάλλουμε στο να γίνει το καθημερινό μας τραπέζι πιο υγιεινό, πιο θρεπτικό, πιο απολαυστικό και φιλικότερο στη φύση.

Στην εποχή μας τείνει να καταργηθεί η εποχικότητα. Στην αγορά βρίσκουμε πια πάντοτε τα πάντα. Ωστόσο δυο δέντρα σε μια αυλή, μια βόλτα στην εξοχή και οι επισκέψεις στη Λαϊκή βιολογικών προϊόντων μάς θυμίζουν ότι η φύση –όπου της επιτρέπουμε να υπάρχει– συνεχίζει τον κύκλο της.

Ας δούμε τι καλό μάς φέρνει ο Ιούνιος σύμφωνα με τον πίνακα εποχικότητας φρούτων και λαχανικών της Greenpeace και τον πίνακα που εμπεριέχεται στον Εθνικό Διατροφικό Οδηγό για Ενήλικες και ας πάρουμε ιδέες για το καθημερινό μας μαγείρεμα.

Έτσι εξοικειωνόμαστε με μια διατροφή που διαπνέεται από την κουλτούρα της εποχικότητας και στρώνουμε ένα καθημερινό τραπέζιταιριαστό όχι μόνο με τους ρυθμούς της φύσης, αλλά και τις ανάγκες του περιβάλλοντος. Προσπαθώντας όσο είναι δυνατόν να ακολουθούμε την εποχικότητα της γης στην κουζίνα μας, μαγειρεύουμε πιο υγιεινά, πιο οικολογικά, πιο νόστιμα και πιο οικονομικά.

 

Τα φρούτα και τα λαχανικά του Ιουνίου

Λαχανικά: Αγγούρι, αρακάς, καρότα, κολοκυθάκια, τα τελευταία κουκιά, κρεμμύδια φρέσκα, κρεμμύδια ξερά, μαϊντανός, μαρούλι, μελιτζάνες, ντομάτες, τα τελευταία παντζάρια, πατάτες, πιπεριές, ραδίκια, ραπανάκια, ρόκα, σέλινο, σκόρδο, φασολάκια, τα τελευταία φινόκια

Φρούτα Βερίκοκα, βύσσινο, κεράσι, καρούζι, μούσμουλα, νεκταρίνια προς το τέλος του μήνα, πεπόνι, ροδάκινα, φράουλες

Δείτε επίσης

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ