Αρχική Featured Φρούτα και λαχανικά στην εποχή τους – Τα φρέσκα του Ιούλη

Φρούτα και λαχανικά στην εποχή τους – Τα φρέσκα του Ιούλη

0
Φρούτα και λαχανικά στην εποχή τους – Τα φρέσκα του Ιούλη

Καταναλώνοντας τα φρούτα και λαχανικά που βρίσκονται στην εποχή τους, συμβάλλουμε στο να γίνει το καθημερινό μας τραπέζι πιο υγιεινό, πιο θρεπτικό, πιο απολαυστικό και φιλικότερο στη φύση.

Στην εποχή μας τείνει να καταργηθεί η εποχικότητα. Στην αγορά βρίσκουμε πια πάντοτε τα πάντα. Ωστόσο δυο δέντρα σε μια αυλή, μια βόλτα στην εξοχή και οι επισκέψεις στη Λαϊκή βιολογικών προϊόντων μάς θυμίζουν ότι η φύση –όπου της επιτρέπουμε να υπάρχει– συνεχίζει τον κύκλο της.

Ας δούμε τι καλό μάς φέρνει ο Ιούλιος σύμφωνα με τον πίνακα εποχικότητας φρούτων και λαχανικών της Greenpeace και τον πίνακα που εμπεριέχεται στον Εθνικό Διατροφικό Οδηγό για Ενήλικες και ας πάρουμε ιδέες για το καθημερινό μας μαγείρεμα.

Έτσι εξοικειωνόμαστε με μια διατροφή που διαπνέεται από την κουλτούρα της εποχικότητας και στρώνουμε ένα καθημερινό τραπέζιταιριαστό όχι μόνο με τους ρυθμούς της φύσης, αλλά και τις ανάγκες του περιβάλλοντος. Προσπαθώντας όσο είναι δυνατόν να ακολουθούμε την εποχικότητα της γης στην κουζίνα μας, μαγειρεύουμε πιο υγιεινά, πιο οικολογικά, πιο νόστιμα και πιο οικονομικά.

Ποια λαχανικά είναι στην εποχή τους τον Ιούλιο

Αγγούρι, τελαυταίοι αρακάδες, καρότα, κολοκυθάκια, πρώτες κολοκύθες, κρεμμύδια φρέσκα, κρεμμύδια ξερά, μαϊντανός, μανιτάρια, μαρούλι, μελιτζάνες, μπρόκολο, ντομάτες, παντζάρια, πατάτες, πιπεριές, ραδίκια, ραπανάκια, ρόκα, σέλινο, σκόρδο, φασολάκια

Ποια φρούτα είναι στην εποχή τους τον Ιούλιο

Αχλάδια, βερίκοκα, βύσσινα, δαμάσκηνα, καρπούζι, κεράσια, μήλα (από τα μισά του μήνα και μετά), μύρτιλα, νεκταρίνια, πεπόνι, ροδάκινα, πρώτα σταφύλια και σύκα, φράουλες

 

Δείτε επίσης

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!