Αρχική Βοηθήματα Cooking Tips Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά του Οκτώβρη

Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά του Οκτώβρη

0
Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά του Οκτώβρη

Φρούτα και λαχανικά στην εποχή τους! Μια συνήθεια που συμβάλλει στον να γίνει το καθημερινό μας τραπέζι πιο υγιεινό, πιο θρεπτικό, πιο απολαυστικό και λίγο πιο οικονομικό. Και ο πλανήτης μας πιο βιώσιμος.

Ας δούμε τι καλό μας φέρνει ο Οκτώβρης σύμφωνα με τον πίνακα εποχικότητας φρούτων και λαχανικών της Greenpeace και τον πίνακα που εμπεριέχεται στον Εθνικό Διατροφικό Οδηγό για Ενήλικες και ας πάρουμε ιδέες για το καθημερινό μας μαγείρεμα. Έτσι εξοικειωνόμαστε με μια διατροφή που διαπνέεται από την κουλτούρα της εποχικότητας και στρώνουμε ένα καθημερινό τραπέζι ταιριαστό με τους ρυθμούς της φύσης και τις ανάγκες του περιβάλλοντος. Προσπαθώντας όσο είναι δυνατόν να ακολουθούμε την εποχικότητα της γης στην κουζίνα μας, μαγειρεύουμε πιο υγιεινά, πιο οικολογικά, πιο νόστιμα και πιο οικονομικά.

Λαχανικά και χόρτα: αγγούρια, αντίδια,καρότα, κολοκυθάκια (τα τελευταία), κολοκύθες, τα πρώτα κουνουπίδια, λάχανα, λαχανάκια Βρυξελλών, μαϊντανός, μαρούλια, μάραθος, μελιτζάνες (οι τελευταίες), τα πρώτα μπρόκολα, ντομάτες (οι τελευταίες), παντζάρια, πιπεριές, πράσα, ραδίκια, ραπανάκια, σέλινο, σέσκουλα, σπανάκι, φασολάκια.

Φρούτα και καρποί: ακτινίδια, αχλάδια, λεμόνια, λωτοί, μανταρίνια, μήλα, πορτοκάλια, ρόδια, ροδάκινα (τα τελευταία), σταφύλια (τα τελευταία), φραγκόσυκα (τα τελευταία)

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.