Αρχική Βοηθήματα Cooking Tips Τυρί φέτα – Πώς «γλυκαίνετε» την πολύ αλμυρή και πώς τη συντηρείτε καλύτερα

Τυρί φέτα – Πώς «γλυκαίνετε» την πολύ αλμυρή και πώς τη συντηρείτε καλύτερα

0
Τυρί φέτα – Πώς «γλυκαίνετε» την πολύ αλμυρή και πώς τη συντηρείτε καλύτερα

Αγοράσατε φέτα και παραβγήκε αλμυρή για τα γούστα σας; Υπάρχει τρόπος να μετριάσετε την αλμύρα της, αλλά και να τη συντηρήσετε για περισσότερο καιρό.

Πώς να «γλυκάνετε» την πολύ αλμυρή φέτα

Αυτό που θα χρειαστεί να κάνετε για να απαλύνετε τη γεύση μια αλμυρής φέτας είναι το εξής: Βυθίστε το κομμάτι της φέτας σε ένα δοχείο γεμάτο με φρέσκο γάλα, το οποίο πρώτα θα έχετε βράσει. Αφήστε τη φέτα αρκετές ώρες εκεί και το γάλα θα τραβήξει αρκετό από το αλάτι μειώνοντας την επιπλέον αλμύρα.

Πώς να συντηρήσετε τη φέτα περισσότερο

Για να απολαμβάνουμε τη βαρελίσια χύμα φέτα ή τη χύμα φέτα από δοχείο φρέσκια χωρίς να αναγκαζόμαστε να πετάξουμε υπολείμματα που κιτρίνισαν ή έπιασαν γλίτσα, καλό είναι να διατηρούμε το τυρί σε άλμη, δηλαδή σε αλατόνερο, καλυμμένο καλά καλά μέχρι επάνω με το δοχείο κλειστό στο ψυγείο. Το αλατόνερο το προμηθευόμαστε τυποιημένο από το σούπερ μάρκετ ή το φτιάχνουμε μόνοι μας με τον απλούστατο τρόπο που περιγράφεται εδώ.

Δείτε επίσης

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!