Αρχική Συνταγές Red Velvet κέικ

Red Velvet κέικ

0
Red Velvet κέικ

«Βελούδινα κέικ» υπήρχαν από το 1800. Παρέπεμπαν σε βικτωριανού τύπου γλυκίσματα, στα οποία προστίθετο καλαμποκάλευρο, αμυγδάλευρο ή κάτι συναφές προκειμένου να μαλακώσει το βασικό αλεύρι.  Με τον τρόπο αυτό θ αφράτευε κάπως και το τελικό αποτέλεσμα. Ωστόσο «κόκκινα» σαν το red velvet cake που ξέρουμε σήμερα τα κέικ αυτά δεν ήταν.

Η συχνά πολυώροφη αφράτη «τούρτα» του σήμερα με το εντυπωσιακά έντονο κόκκινο χρώμα έχει τις ρίζες της στα χρόνια του αμερικανικού Kραχ και τη διατροφική ένδεια που ενέτεινε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Τότε που τα τρόφιμα ήταν με δελτίο και πολυτέλειες, όπως το φρέσκο βούτυρο, δυσπρόσιτες για τον πολύ κόσμο, αρτοποιοί και ζαχαροπλάστες χρησιμοποιούσαν χυλό παντζαριών για να ενισχύσουν το χρώμα των κέικ τους ή και να διατηρήσουν μια καλοδεχούμενη υγρασία στο προϊόν.

Σε κάποιες συνταγές της εποχής για Red Velvet Cake δίνονται τα παντζάρια ως υλικά. Ωστόσο η ιδέα δε θεωρείται τίποτα το σπέσιαλ, άλλωστε χρωματικά το αποτέλεσμα ανήκε στην γκάμα του «καφεκόκκινου», με έμφαση στο καφέ και όχι στο κόκκινο. Διαβάστε περισσότερα για το θέμα εδώ.

Red Velvet κέικ

ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ | Συνταγή για κόκκινο, βελούδινο κέικ σοκολάτας
4.8 από 4 ψήφους
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Βαθμολογήστε την!
4.8 από 4 ψήφους
Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ