Αρχική Βοηθήματα Ελληνικά Παραδοσιακά Προϊόντα Το μυστικό της σερραϊκής μπουγάτσας είναι στο άνοιγμα του φύλλου (Βίντεο)

Το μυστικό της σερραϊκής μπουγάτσας είναι στο άνοιγμα του φύλλου (Βίντεο)

0
Το μυστικό της σερραϊκής μπουγάτσας είναι στο άνοιγμα του φύλλου (Βίντεο)

Στο γευστικό κόσμο της σερραϊκής μπουγάτσας μας ταξίδεψε η ΕΡΤ Σαββατοκύριακο που βρέθηκε σε τοπικό εργαστήρι και κατέγραψε με το φακό της τη διαδικασία παραγωγής.

Το λαχταριστό έδεσμα έφεραν στην περιοχή οι Μικρασιάτες πρόσφυγες. Οι Σέρρες καταχωρήθηκαν άλλωστε στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη μπουγάτσα στον κόσμο το 2008 με μια μπουγάτσα 20 μέτρων.

Από το 03.05 του βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε τον Γιώργο Κύρου, γνωστό τεχνίτη του ζυμαριού και ιδιοκτήτη βιοτεχνίας μπουγάτσας στις Σέρρες πώς ανοίγει το φύλλο της μπουγάτσας πετώντας το στον αέρα με κυκλικές κινήσεις και πώς αυτό μεγαλώνει σε κάθε πέταγμα. Μια πραγματική τέχνη που ακολουθείται για να γίνει το φύλλο λεπτό και τραγανό -διαδικασία που είναι αδύνατον να επιτελέσει ένα μηχάνημα.

Δείτε επίσης

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!