Αρχική Ιστορίες Τα καλά της πόλης Μπριζολάκια ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ –«εξαιρετίκ»!

Μπριζολάκια ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ –«εξαιρετίκ»!

0
Μπριζολάκια ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ –«εξαιρετίκ»!

Όταν ο άνθρωπος είναι δημιουργικός, ξέρει τη δουλειά του και δε βαριέται να το ψάχνει, μπορεί να έχει μια σταλιά ψησταριά, που να κρύβει μέσα της τις πιο μεγάλες γευστικές εκπλήξεις.

Όταν ο άνθρωπος είναι δημιουργικός, ξέρει τη δουλειά του και δε βαριέται να το ψάχνει, μπορεί να έχει μια σταλιά ψησταριά, που να κρύβει μέσα της τις πιο μεγάλες γευστικές εκπλήξεις.

Την πρώτη φορά που βρεθήκαμε στο μαγαζάκι στα μισά της Ακαδημίας, η πείνα θέριζε, οπότε χωρίς καθυστερήσεις και δεύτερες σκέψεις (και προσπερνώντας ανοήτως τις 4 στρουμπουλές μελιτζάνες που ψήνονταν στο κάρβουνο) παραγγείλαμε αυτομάτως ό,τι υπαγόρευε ο τίτλος: «μπριζολάκια». Πήραμε και δυο σαντορινιές μπίρες (!), μια και έπεσε το μάτι μας. Περιμένοντάς τα, αφού o κ. Αντώνης, ο ιδιοκτήτης, φρόντισε να βολευτούμε καλά στο τραπεζάκι μας, οι εκπλήξεις άρχισαν να διαδέχονται η μία την άλλη. Ο επόμενος πελάτης –που προφανώς ήξερε πού έμπαινε, όχι σαν κι εμάς– ζήτησε με αναμφισβήτητη αποφασιστικότητα «μία βουβαλίσια μπριζόλα μέτρια ψημένη» και η κυρία που τον συνόδευε «βουβαλίσια μπιφτέκια και ντοματάκια σχάρας». Δυο φίλοι που μπήκαν ακριβώς μετά, επίσης γνωρίζοντας τον κατάλογο απ’ έξω κι ανακατωτά, παρήγγειλαν «ένα χαλούμι-καλαμάκι με πίτα και ψητά λαχανικά», «γαλοτύρι του Στελάκη», μια «αγγιναροσαλάτα» κι «ένα γύρο στο τηγάνι». Ευτυχώς βέβαια που δεν κάναμε κανά λάθος, παρασυρόμενοι από τις πρωτότυπες παραγγελίες των μόνιμων πελατών, να αλλάξουμε τη δική μας, γιατί τα μπριζολάκια μας αποδείχτηκαν άπαιχτα: πραγματικά χοιρινά μπριζολάκια (όχι πανσέτες), κομμένα τέλεια, καλοψημένα και ζουμερά. Το ίδιο και η πίτα ολικής με δυο τυριά και ντοματούλα και η σαλάτα με τον ντάκο. Η πικρή αλήθεια είναι όμως ότι ζηλέψαμε με όσα ακούσαμε και θα ξαναπάμε οπωσδήποτε για να δοκιμάσουμε και τα υπόλοιπα. Και να φάμε και καζάν ντιπί με βουβαλίσιο γάλα φερμένο απ’ την Κερκίνη –που είχε τελειώσει νωρίς νωρίς εκείνη τη μέρα. Έτσι καταφύγαμε σε ένα χαλβά ψητό με πετιμέζι, που πάντως τέλειωσε ωραιότατα το βραδινό μας, στη γεμάτη εκπλήξεις μίνι-ψησταριά.

Info
Τι; ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ Μπριζολάκια (και όχι μόνο!)
Πού; Ακαδημίας 61, Αθήνα
Πόσο; Όταν λέμε «λογικές τιμές», εννοούμε «λογικές τιμές»
Έξτρα tip: Κάνουν και delivery στις γύρω περιοχές, στο τηλ. 210 3627234

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.