Αρχική Ιστορίες Food Stories ΑΘΗΝΑ -«Οι Ελληνίδες» που έφτιαχναν θεϊκό τζελάτο

ΑΘΗΝΑ -«Οι Ελληνίδες» που έφτιαχναν θεϊκό τζελάτο

0
ΑΘΗΝΑ -«Οι Ελληνίδες» που έφτιαχναν θεϊκό τζελάτο

Γευστική μαγεία στο κέντρο! Στον ξύλινο πάγκο στη Μητροπόλεως ακριβώς μπροστά απ’ τη μικρή τζελατερία «Le Greche» απολαύσαμε ονειρεμένο μασκαρπόνε με καραμελωμένα σύκα, παγωτό με ανθόγαλα και μπισκότα και εσπρεσάκι απ’ τη Νάπολη.

Γευστική μαγεία στο κέντρο! Στον ξύλινο πάγκο στη Μητροπόλεως ακριβώς μπροστά απ’ τη μικρή τζελατερία «Le Greche» απολαύσαμε ονειρεμένο μασκαρπόνε με καραμελωμένα σύκα, παγωτό με ανθόγαλα και μπισκότα και εσπρεσάκι απ’ τη Νάπολη.

Φωτό: Χριστίνα Τσαμουρά

Όσοι έχουν ταξιδέψει στην Ιταλία νοσταλγούν το υπέροχο τζελάτο της κάθε φορά που σκέφτονται παγωτό. Όσοι δεν έχουν πάει, ασφαλώς έχουν ακούσει γι’ αυτό, γιατί το ιταλικό παγωτό είναι θρύλος κι οι θρύλοι ταξιδεύουν… Και για τους μεν και για τους δε ευτυχώς μερίμνησε ο καλός θεός του παγωτού, το θαύμα έγινε κι η Μητροπόλεως απέκτησε μια μικρή τζελατερία ικανή για τρισμέγιστες συγκινήσεις: το «Le Greche».

 

Το «Le Greche», ή αν προτιμάτε «Οι Ελληνίδες», είναι ένα πραγματικά ξεχωριστό μαγαζί με αυθεντικό ιταλικό τζελάτο –μια υπέροχη ιδέα που …έσπειρε η Εύη Παπαδοπούλου στο κέντρο της Αθήνας και μάλλον θα ριζώσει για τα καλά. Τι το κάνει τόσο ξεχωριστό; Η αγάπη της για το παραδοσιακό ιταλικό παγωτό που την οδήγησε στην Ιταλία. Εκεί μυήθηκε σε όλα τα μυστικά της παρασκευής του και ανακάλυψε τις πολύτιμες συνταγές, η εκτέλεση των οποίων προϋποθέτει την αποκλειστική χρήση φρέσκων προϊόντων: το αυθεντικό τζελάτο «δε σηκώνει» ούτε έτοιμες σκόνες ούτε τεχνητά χρώματα κι αρώματα ούτε συντηρητικά.

Έμαθε επίσης το σπουδαίο ρόλο της σωστής συντήρησης και αποθήκευσής του –είναι ενδεικτικό ότι στο μαγαζί υπάρχει το κλασικό και ξεχασμένο πια ψυγείο με τα καπάκια, μιας και αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρείται το παγωτό σε σταθερή θερμοκρασία, έτσι ώστε όταν σερβίρεται να μη χάνει ίχνος από τη βελούδινη υφή του και τη μοναδική γεύση του.

Οι ποικιλία των περίπου 26 γεύσεων που βρίσκεις στο «Le Greche» σου δημιουργεί έναν ευχάριστο πονοκέφαλο ως προς το τι να αφήσεις και τι να διαλέξεις. Η Εύη Παπαδοπούλου και οι γυναίκες του εργαστηρίου της, που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή, παντρεύοντας την ιταλιάνικη μαεστρία με μερικά από τα καλύτερα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα δημιουργούν ένα μίνι επίγειο παράδεισο φτιαγμένο από αυθεντικό ανθόγαλα, πραγματικό γιαούρτι, μπισκότα Παπαδοπούλου, φρέσκα φρούτα και ζουμερά εσπεριδοειδή, βύσσινα και καραμελωμένα σύκα, κορινθιακή σταφίδα και πολλές ακόμα γεύσεις που εναλλάσσονται ανάλογα με την εποχή και τα υλικά της.

Οι λάτρεις των γλυκισμάτων όμως εκτός από παγωτά θα βρουν και άλλα λαχταριστά εδέσματα, όπως τον «πειραγμένο» κορμό σοκολάτας που αντί για βούτυρο έχει ανθότυρο…

Mυρωδάτες γαλατόπιτες και αφράτες τάρτες θα συνοδεύσουν τέλεια ένα εσπρεσάκι φτιαγμένο από καφέ που έρχεται απευθείας συσκευασμένος από τη Νάπολη, σε μια απ’ τις καλύτερες ολιγόλεπτες στάσεις που φυλάει το κέντρο της Αθήνας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του.

Info
Τι; Le Greche –Τζελατερία
Πού; Μητροπόλεως 16, Σύνταγμα, 216 7006458 – Εργαστήριο: Απ. Παύλου 2, Αγία Παρασκευή, 216 7006416

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com