Αρχική Τα καλά της πόλης Εστιατόρια Αθήνα-Michelin 2021: Τα εστιατόρια με αστέρι, τα Bib Gourmand και οι νέες προτάσεις

Αθήνα-Michelin 2021: Τα εστιατόρια με αστέρι, τα Bib Gourmand και οι νέες προτάσεις

0
Αθήνα-Michelin 2021: Τα εστιατόρια με αστέρι, τα Bib Gourmand και οι νέες προτάσεις

Τη λίστα των βραβευμένων με αστέρια «Michelin» εστιατορίων στην Αθήνα, τα εστιατόρια με τιμητική διάκριση Bib Gourmand, καθώς και νέες προτάσεις του δημοσίευσε σήμερα ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός Michelin.

Το The MICHELIN Guide Athens 2021 κυκλοφορεί μόνο σε ψηφιακή εκδοχή και μπορεί κανείς να το συμβουλευτεί μέσω του σάιτ ή σχετικής εφαρμογής.

Πρώτη στη λίστα πάντα η Σπονδή, με τα δύο αστέρια της, και έπονται το Botrini’s του Έκτορα Μποτρίνι, η Hytra και το Βαρούλκο Seaside του Λευτέρη Λαζάρου, που έχουν από ένα αστέρι. Επιπλέον στην αθηναϊκή εστιατορική σκηνή προστίθενται δύο νεοβραβευμένα με ένα αστέρι εστιατόρια: πρόκειται για το CTC του Αλέξανδρου Τσιοτίνη και το Pelagos του Luca Piscazzi.

Το Nolan και το Οικείο διατηρούν το MICHELIN Bib Gourmand τους για το 2021. Με την ίδια τιμητική διάκριση βραβεύεται φέτος και το Cerdo Negro 1985, μία νέα προσθήκη στον Οδηγό.

+ Πέντε εστιατόρια πλάι στις κεντρικές προτάσεις

Πέντε ακόμη νέες επιλογές για φαγητό προσθέτει ο διεθνούς κύρους Οδηγός για την Αθήνα. Έτσι παράλληλα με τις κύριες επιλογές του ο Οδηγός Michelin προτείνει ακόμη στους επικέπτες της πόλης:

– Το Aleria με το εξαιρετικό γαστρονομικό στυλ του Γκίκα Ξενάκη.

– Το Le Pavillon, γαστρονομικό καταφύγιο του Γάλλου βραβευμένου σεφ Jean Charles Métayer

– Το Okio για τη χαλαρή του ατμόσφαιρα και την πρωτότυπη μίξη ασιατικής και μεσογειακής κουζίνας.

– Το Athénée για το μενού και την αναπαλαίωση του εμβληματικού χώρου, η ιστορία του οποίου ξεκινάει τον Αύγουστο του ‘39 όταν εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά στην γωνία Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου

– Το Annie Fine Cooking όπου η σεφ Σταυριανή Ζερβακάκου αφήνεται να δημιουργεί με ξεχωριστά ελληνικά τοπικά προϊόντα την υπέροχα ιδιοσυγκρασιακή της κουζίνα

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.