Αρχική Publi 14o Ethnofest με «Συριανό λουκούμι» και «Κουλουριώτικο χασάπικο»

14o Ethnofest με «Συριανό λουκούμι» και «Κουλουριώτικο χασάπικο»

0
14o Ethnofest με «Συριανό λουκούμι» και «Κουλουριώτικο χασάπικο»
Λουκουμοποιός | Εικόνα: Ethnofest

Πέρασαν κιόλας! «20 χρόνια Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Μέσα στον κόσμο» τιτλοφορείται τo μεγάλο αφιέρωμα του Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας, που ξεκινά με την προβολή δύο ντοκιμαντέρ την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου.

Κι όμως έχουν περάσει ήδη 20 χρόνια από τη διακήρυξη της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Το Ethnofest – Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας ανοίγει την 14η διοργάνωσή του με ένα μεγάλο αφιέρωμα στη σπουδαία αυτή προσπάθεια ανάδειξης και διαφύλαξης της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού το αφιέρωμα έχει τον τίτλο «20 χρόνια Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Μέσα στον κόσμο» και θα περιλαμβάνει 20 ταινίες, ενώ θα πλαισιώνεται από ανοιχτές συζητήσεις, μία ειδική έκδοση καθώς και καθολικά προσβάσιμες προβολές.

Στον Κινηματογράφο «Ανδόρα», η αρχή

Η αρχή θα γίνει την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στον Κινηματογράφο ΑΝΔΟΡΑ, σε μια προφεστιβαλική προβολή των ντοκιμαντέρ «Το Κουλουριώτικο Χασάπικο», που υλοποιήθηκε από το Λύκειο των Ελληνίδων Σαλαμίνας, και το «Συριανό Λουκούμι, 200 χρόνια ιστορίας», για τα μοναδικά λουκούμια της Σύρου, που υλοποιήθηκε από τον Σύλλογο Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου.

Στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου το κοινό θα έχει τη σπάνια ευκαιρία να παρακολουθήσει στη μεγάλη οθόνη δυο σπουδαία μικρού μήκους ντοκιμαντέρ: τον «Χορό των Τράγων» (1971) του Παντελή Βούλγαρη και την «Γιορτή στη Δραπετσώνα» (1977) του Τάκη Παπαγιαννίδη. Η προβολή αυτή θα είναι καθολικά προσβάσιμη.

Διαβάστε ολόκληρο το πρόγραμμα στη σελίδα του Ethnofest πατώντας εδώ και ακολουθήστε για νέα τη σελίδα τους στο Facebook εδώ.

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!