Αρχική Ιστορίες Food Stories Σκαρμούτσος: Οι γυναίκες στην κουζίνα είναι πιο δημιουργικές – Οι άντρες βλέπουμε κουτάκια

Σκαρμούτσος: Οι γυναίκες στην κουζίνα είναι πιο δημιουργικές – Οι άντρες βλέπουμε κουτάκια

0
Σκαρμούτσος: Οι γυναίκες στην κουζίνα είναι πιο δημιουργικές – Οι άντρες βλέπουμε κουτάκια

ΠΡΟΣΩΠΑ | Τι είπε ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος για το μαγείρεμα, την καραντίνα, την εστίαση και τις τάσεις που διαμορφώνονται στις γαστρονομικές προτιμήσεις των Ελλήνων.

ΠΡΟΣΩΠΑ | Τι είπε ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος για το μαγείρεμα, την καραντίνα, την εστίαση και τις τάσεις που διαμορφώνονται στις γαστρονομικές προτιμήσεις των Ελλήνων.

«Οι γυναίκες στην κουζίνα είναι πολύ πιο δημιουργικές από εμάς», δήλωσε ο σεφ Δημήτρης Σκαρμουτσος κόντρα στην κυρίαρχη άποψη που θέλει άντρες σεφ να διαπρέπουν, εξηγώντας: «Εμείς βλέπουμε κουτάκια, η γυναίκα βλέπει έξω από το κουτί κι αυτό ανοίγει το μυαλό». Ξεκαθάρισε επίσης ότι «στην κουζίνα δε βλέπουμε φύλα».

Ο σεφ σε συνέντευξη εφόλης της ύλης που έδωσε στην ΕΡΤ σχολίασε την επιστροφή των Ελλήνων στο μαγείρεμα στο σπίτι την περίοδο της καραντίνας, αναφέροντας ότι οι ιστοσελίδες μαγειρικής είδαν αύξηση επισκεψιμότητας έως και 50%, που κατευθύνθηκε τόσο προς παραδοσιακές συνταγές όσο και προς συνταγές του κόσμου.

Ο κ. Σκαρμούτσος σχολίασε ακόμη πως «βλέπουμε στροφή στην υγιεινή κουζίνα, αλλά και στο ελληνικό προϊόν» από την πλευρά του κόσμου.

Σε ό,τι αφορά τον κλάδο του ντελίβερι, ο σεφ επιβεβαίωσε αυτά που μαρτυρούν οι αριθμοί, ότι δηλαδή έχει ανέβει πολύ τα τελευταία χρόνια. «Ο κόσμος το τιμάει» είπε χαρακτηριστικά, αναφέροντας πως στη διαβάθμιση της προέλευσης του φαγητού που τρώμε, πρώτα θεωρεί πως έρεχεται τα ντελίβερι, μετά ακολουθεί το μαγείρεμα στο σπίτι και τέλος η επίσκεψη στα εστιατόρια, που τη χαρακτήρισει περισσότερο κοινωνική ανάγκη παρά λύση …πείνας.

Για την αύξηση του ενδιαφέροντος για την επαγγελματική μαγειρική, ο κ. Σκαρμούτσος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το 2005 έβγαιναν από τις σχολές μαγειρικής 500-600 παιδιά, ενώ πέρυσι αποφοίτησαν γύρω στις 20.000. «Βλέπουμε νέους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με το επάγγελμα, οι παλιότεροι το κάναμε από ανάγκη» παρατήρησε. Ωστόσο όπως επισήμανε η ελληνική αγορά είναι περιορισμένη και δύσκολα τους αφομοιώνει.

Εστίαση και τουρισμός είναι δυο κλάδοι που χτυπήθηκαν πάρα πολύ από τον κορονοϊό, είπε τέλος ο σεφ. «Ο πελάτης βγαίνει γιατί είναι καλοκαίρι, αλλά δεν καταναλώνει πολύ – φοβάται τις οικονομικές συνέπειες που έρχονται», εκτίμησε.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.