Αρχική Ιστορίες Αράζω Σπίτι Με ποια συνταγή εκδικήθηκε ο Λαζάρου τη …γιαγιά του (Βίντεο)

Με ποια συνταγή εκδικήθηκε ο Λαζάρου τη …γιαγιά του (Βίντεο)

0
Με ποια συνταγή εκδικήθηκε ο Λαζάρου τη …γιαγιά του (Βίντεο)

ΠΡΟΣΩΠΑ | Ποιο πιάτο έφαγε ο Νταλέμα και έψαχνε τον Λαζάρου στην κουζίνα του και άλλες ιστορίες απ’ τα παλιά. 

ΠΡΟΣΩΠΑ | Ποιο πιάτο έφαγε ο Νταλέμα και έψαχνε τον Λαζάρου στην κουζίνα του και άλλες ιστορίες απ’ τα παλιά.

Ιστορίες απ’ τα παλιά θυμήθηκε ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Λευτέρης Λαζάρου καλεσμένος της εκπομπής «Αυτός και Άλλος» της ΕΡΤ.

Ανάμεσα στα άλλα ο καταξιωμένος Έλληνας σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Varoulko Seaside -που έχει μαγειρέψει συν τοις άλλοις για ντόπιους και ξένους διάσημου -πολιτικούς, καλλιτέχνες και ανθρώπους της διεθνούς οικονομικής ελίτ- αποκάλυψε το πιάτο που έκανε στον Μάσιμο ντ’ Αλέμα για τον οποίο ο Ιταλός πολιτικός και δημοσιογράφος τον έψαχνε στην κουζίνα, αλλά και τη συνταγή που εμπνεύστηκε για να …εκδικηθεί τη γιαγιά του.

«Καλαμάρι πέστο» όπου «η μεγάλη ανατροπή είναι η προσθήκη ούζου» ήταν η γεύση που κινητοπίησε τον ντ’ Αλέμα, ο οποίος σύμφωνα με τον Λευτέρη Λαζάρου, όταν το δοκίμασε, σηκώθηκε απ’ το τραπέζι με αποτέλσμα να κινητοποιηθεί όλη η φρουρά του. Αλλά εκείνος έψαχνε απλώς τον σεφ στην κουζίνα του προκειμένου να του αποκαλύψει πώς το έφτιαξε. 

«Γαρίδες με κριθαράκι» αποκάλυψε ακόμη ο σεφ πως ήταν η συνταγή που εμπνεύστηκε προκειμένου να εκδικηθεί τη …γιαγια του, την οποία χαριτολογώντας είπε πως ως παιδί «δεν τη χώνευα» γιατί κάθε Κυριακή έφτιαχνε γιουβέτσι με αρνί και «δεν μπορούσα να το φάω απ’ την πολλή λαδίλα». 

Ο Λαζάρου θυμήθηκε ακόμη τις τυρόπιτες και τις μπουγάτσες του Νίκου, στον παλιό Πειραιά, που είχε στην αυλή του το κουζινάκι στο πλυσταριό και έφτιαχνε τις πίτες του που από το ουζερί του Ξένου και έτρεχε να τις πλολάβει με 2 δραχμές στην τσέπη. «Μέχρι να φτάσω πάλευα αν θα πάρω δυο μπουγάτσες, δυο τυρόπιτες ή μία και μια, και μετά πάλευα ποια θα φάω πρώτη», θυμάται ο σεφ.

Όλο το απόσπασμα στο βίντεο που ακολουθεί.

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!