Αρχική Διατροφή Doctor Food Ο δεκάλογος του αυγού

Ο δεκάλογος του αυγού

0
Ο δεκάλογος του αυγού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυγού, που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται τη δεύτερη Παρασκευή του Οκτωβρίου, ας δούμε γιατί αυτή η φυσική «υπερτροφή» αποτελεί την πιο πλήρη διατροφική επιλογή για όλες τις ηλικίες.  

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυγού, που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται τη δεύτερη Παρασκευή του Οκτωβρίου, ας δούμε γιατί αυτή η φυσική «υπερτροφή» αποτελεί την πιο πλήρη διατροφική επιλογή για όλες τις ηλικίες. 

1. Το αυγό αποτελεί αναντικατάστατη φυσική τροφή και περιέχει τα απαραίτητα συστατικά για πλήρη και ισορροπημένη δίαιτα μικρών και μεγάλων.
2. Το αυγό θεωρείται το τέλειο «προϊόν» της φύσης με μοναδική βιολογική αξία, γιατί κυριολεκτικά εμπεριέχει ζωή, την οποία τρώγοντάς το διοχετεύουμε εντός μας! Σε τούτο ξεχωρίζει από όλες τις άλλες τροφές, εκτός από το γάλα.
3. Το αυγό είναι εξαιρετική πηγή υψηλής ποιότητας πρωτεϊνών (ασπράδι) και καλύπτει το 11% της αναγκαίας ημερήσιας κατανάλωσης. Η πρωτεΐνη του αυγού περιέχει το ιδανικό μείγμα αμινοξέων που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να φτιάξει ιστό.
4. Το αυγό περιέχει όλα τα αναγκαία αμινοξέα που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός (λεκιθίνη, ισολίνη, μεθιονίνη, κυστίνη, φενιλαλαμίνη, τυροζίνη, θεονίνη κ.λπ.) με αποτέλεσμα η θρεπτική του αξία και η σπουδαιότητά του στην ανάπτυξη των παιδιών να είναι αναμφισβήτητη.
5. Το αυγό περιέχει τις βιταμίνες Α, Β, Ε, και D, εντελώς απαραίτητες για τον οργανισμό μας.
6. Το αυγό είναι χρήσιμο ως πηγή τριών σπουδαίων μετάλλων: σιδήρου, ασβεστίου, και ιωδίνης.
7. Το αυγό περιέχει ουσιώδη ιχνοστοιχεία στα οποία συμπεριλαμβάνονται: φώσφορος, ψευδάργυρος, χρώμιο, σελήνιο.
8. Το αυγό έχει ενεργειακή αξία μόλις 70-80 θερμίδων. Το γεγονός αυτό το καθιστά εξαιρετικό σύμμαχο στην απώλεια βάρους με υγιεινό τρόπο.
9. Το αυγό για πολλά χρόνια θεωρείτο «ένοχο», λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε χοληστερίνη (στον κρόκο μόνο). Επιστημονικές έρευνες σε παγκόσμιο επίπεδο απενοχοποίησαν το αυγό και αποκατέστησαν τη φήμη του. Ο υγιής άνθρωπος που καταναλώνει ενδεδειγμένη ποσότητα λιπαρών καλής ποιότητας (από ψάρια, ξηρούς καρπούς, ελαιόλαδο, αβοκάντο κ.λπ.) και αρκετά όσπρια, σιτηρά ολικής άλεσης, φρούτα και λαχανικά δεν έχει λόγο να εξαφανίσει τα αυγά από την εβδομαδιαία του διατροφή.
10. Το αυγό δεν αλλάζει θρεπτική σύσταση όταν αλλάζει χρώμα. Καφετιά ή λευκά τα αυγά στο μικροσκόπιο του επιστήμονα έχουν κοινή θρεπτική ανάλυση.

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!