Αρχική Ιστορίες Food Stories Μια σάλτσα βιολογικής ντομάτας ιδιαίτερης σημασίας

Μια σάλτσα βιολογικής ντομάτας ιδιαίτερης σημασίας

0
Μια σάλτσα βιολογικής ντομάτας ιδιαίτερης σημασίας

Τα πρώτα 200 βάζα με βιολογική σάλτσα του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ στη Θεσσαλονίκη από το Αγρόκτημα της κοινότητας είναι γεγονός.

Τα πρώτα 200 βάζα με βιολογική σάλτσα του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ στη Θεσσαλονίκη από το Αγρόκτημα της κοινότητας είναι γεγονός.

Σάλτσα βιολογικής ντομάτας … μοσχοβόλησε το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ στη Θεσσαλονίκη, όπου μέλη τής επανένταξης έφεραν από το Αγρόκτημα της Κοινότητας, τις ντομάτες που καλλιεργούν, και συγγενείς και φίλοι έφτιαξαν σε μια μεγάλη γιορτή, τα πρώτα 200 βάζα με σάλτσα για τις ανάγκες του χειμώνα. Μάλιστα, το «σάλτσα πάρτι» τελείωσε με ένα μεγάλο τραπέζι με βιολογικά μακαρόνια επίσης παραγωγής του ΚΕΘΕΑ και ψωμί από το βιολογικό αλεύρι του Αγροκτήματος.

«Η συνολική παραγωγή ντομάτας ρόμα, έφτασε τον ένα τόνο και η σάλτσα που θα φτιάξουμε σε εργαστήριο, θα διατεθεί σε επιλεγμένα καταστήματα βιολογικών προϊόντων, όπως το πρατήριο του Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Θεσσαλονίκης “Βίος Coop”» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος του αγροκτήματος, Θανάσης Τσιούμπας.

Φέτος και βιολογικά ζυμαρικά! Για πρώτη φορά φέτος, από το πιστοποιημένο βιολογικό αλεύρι των σιτηρών του Αγροκτήματος, παρήχθησαν και δύο τόνοι ζυμαρικών, με στόχο το σύνθημα του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, «να παράγουμε το φαγητό που τρώμε», να γίνει πράξη στο τραπέζι του μεγάλου Δικτύου Απεξάρτησης και Επανένταξης της χώρας.

«Από το αλεύρι μας φτιάχτηκαν ζυμαρικά, τα οποία επίσης θα πωλούνται σε επιλεγμένα καταστήματα, ενώ περίπου ενάμισης τόνος αλεύρι ολικής άλεσης και λευκό, θα χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή ψωμιού στην Κοινότητα για τις ανάγκες των μελών της» λέει ο κ. Τσιούμπας.

Το Αγρόκτημα, μία από τις Παραγωγικές Μονάδες της ΙΘΑΚΗΣ, αξιοποιώντας την εμπειρία της περσινής καλλιεργητικής περιόδου, έδωσε φέτος προτεραιότητα σε είδη για τα οποία υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω επεξεργασίας, ώστε να αποκτήσουν μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία. Με αυτόν τον τρόπο καλύπτονται αρτιότερα οι επισιτιστικές ανάγκες του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, ενώ παράλληλα τα εκπαιδευόμενα μέλη έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν εμπειρία συνδυασμού πρωτογενούς και δευτερογενούς, επεξεργασμένης παραγωγής, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για την αγροτική δραστηριότητα γενικότερα, αλλά και την επαγγελματική κατάρτιση των μελών. «Στόχος μας πάντως για του χρόνου, είναι να φτιάξουμε τη δική μας οικοτεχνία παραγωγής ζυμαρικών» κατέληξε ο κ. Τσιούμπας.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.