Αρχική Ειδήσεις Ανακλήσεις Προϊόντων ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί πικάντικες σαρδέλες σε ηλιέλαιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί πικάντικες σαρδέλες σε ηλιέλαιο

0
ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί πικάντικες σαρδέλες σε ηλιέλαιο

Οι σαρδέλες περιέχουν βιοτοξίνη ισταμίνη πάνω από το επιτρεπτό όριο και όσοι τις προμηθεύτηκαν δεν πρέπει να τις καταναλώσουν. Δείτε ποιες είναι.

Οι σαρδέλες περιέχουν βιοτοξίνη ισταμίνη πάνω από το επιτρεπτό όριο και όσοι τις προμηθεύτηκαν δεν πρέπει να τις καταναλώσουν. Δείτε τη φωτογραφία του προϊόντος κάτω και διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση.

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΜΗ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΑΛΙΕΥΜΑΤΟΣ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων και σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Πειραιά – Τμήμα Α΄, διαπίστωσε ότι το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «Lucas σαρδέλες πικάντικες σε ηλιέλαιο», προέλευσης Πορτογαλίας, καθαρού βάρους 125g, με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 31/12/2018, και αριθμό παρτίδας ΑL098H, το οποίο εισάγεται από την εταιρεία «Provinco A.E.» που, βρίσκεται στη Ν. Κηφισιά, περιείχε την βιοτοξίνη ισταμίνη, σε τιμή που υπερέβαινε το ανώτατο όριο.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία κάτωθι), να μην το καταναλώσουν. 

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.