Αρχική Βοηθήματα Ελληνική ΠΟΠ σκηνή Λαζάρου – J. Oliver: σημειώσατε 1

Λαζάρου – J. Oliver: σημειώσατε 1

0
Λαζάρου – J. Oliver: σημειώσατε 1

Το θυμάστε το παλιό διαφημιστικό σλόγκαν «Όσο η αξία του ηττημένου θα δίνει δόξα στο νικητή…»;

Τη γαστρονομική …σκόνη της greek team έφαγαν στο φετινό διαγωνισμό Great Taste Awards ονόματα όπως του Jamie Oliver και φίρμες όπως τα Marks & Spencer.

H Ελληνική Σάλτσα με Φέτα και Λιαστή Ντομάτα της Gaea, γνωστή διεθνώς ως «Cretan Sauce» και στην ελληνική αγορά ως «Ελληνική Σάλτσα», συνταγή του βραβευμένου με 1 Αστέρι Michelin Chef Λευτέρη Λαζάρου, ήταν η μόνη σάλτσα ζυμαρικών η οποία απέσπασε το βραβείο 3 Star Gold Medal στο φετινό διαγωνισμό Great Taste Awards, θεσμό γνωστό και ως Oscars της Βιομηχανίας Τροφίμων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη χρονιά συντελέστηκε μεγάλη αλλαγή στα ίδια τα βραβεία, καθώς το χάλκινο και το ασημένιο βραβείο καταργήθηκαν. Αντ’ αυτών, οι διοργανωτές παρουσίασαν τα Χρυσά Βραβεία του Ενός, των Δύο και των Τριών Αστέρων, με το Χρυσό Βραβείο 1 Αστέρα να προορίζεται για προϊόντα τα οποία τηρούν όλα τα αυστηρά standards των κριτών και το Χρυσό Βραβείο 2 Αστέρων να προορίζεται για προϊόντα τα οποία ορίζουν αυτά τα κριτήρια.

Για το Χρυσό Βραβείο 3 Αστέρων, όμως, το προϊόν πρέπει οπωσδήποτε να διαθέτει «κάτι επιπλέον» – τη μικρή δόση μαγείας η οποία το ξεχωρίζει όχι μόνο από προϊόντα της ίδιας κατηγορίας, αλλά και ανάμεσα στον κόσμο των gourmet τροφίμων.

Η επιτροπή, απαρτιζόμενη από τους πιο φημισμένους δημοσιογράφους γευσιγνώστες, δεν θεώρησε κανένα από τα διαγωνιζόμενα προϊόντα στην κατηγορία «Σάλτσες Ζυμαρικών» ικανό να λάβει τη διάκριση Χρυσού 2 Αστέρων, έδωσε Χρυσό Βραβείο 1 Αστέρα στις σάλτσες του διάσημου Chef Jamie Oliver και σε εκείνες του Marks & Spencer και μόνο μία αρίστευση του Χρυσού 3 Αστέρων στην Gaea για το προϊόν «Ελληνική Σάλτσα» σε συνταγή του Λευτέρη Λαζάρου με τα συστατικά της αυθεντικής χωριάτικης σαλάτας!

Σε όλες τις κατηγορίες διαγωνίστηκαν συνολικά 4.500 προϊόντα και μόνο 8 προϊόντα κρίθηκαν αντάξια του κορυφαίου Χρυσού Βραβείου 3 Αστέρων, εκ των οποίων 7 παράχθηκαν σε μικρά εργαστήρια και εστιατόρια της Μ. Βρετανίας και μόνο 1 προϊόν, η Ελληνική Σάλτσα με Φέτα και Λιαστή Ντομάτα της Gaea, προήλθε από το εξωτερικό.

ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…
Οι 2 ακόμα βραβεύσεις που λάβαμε είναι οι εξής: Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Σητεία, Κρήτης, της Gaea έλαβε το Χρυσό Βραβείο ως το καλύτερο ελαιόλαδο στην αγορά της Δανίας. Τρία προϊόντα της Gaea, το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας, το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΓΕ Λακωνίας καθώς και το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο με Ρίγανη, έλαβαν το «Χρυσό Βραβείο» ως τα «Καλύτερα Προϊόντα 2007 στη Ρωσία», ενώ «Ασημένιο Βραβείο» έλαβε στον ίδιο διαγωνισμό το προϊόν «Ελιές Ανάμεικτες της Gaea».

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.