Resto Parkour

0

Τρώγοντας από ταράτσα σε ταράτσα

Πρώτο σάλτο στην ταράτσα του «Βαρούλκου», εκεί στην Πειραιώς στο 80. Να βλέπουμε Ακρόπολη φωτισμένη με το φεγγάρι στη γέμιση από πάνω της, να τρώμε αυτό το απίθανο γευστικό δημιούργημα που ο Λαζάρου λέει σπαγγέτι ψαριού με ρίγανη, αλλά εμείς θα το λέγαμε απλώς αριστούργημα, το Λευτέρη να πηγαινοέρχεται ακροβατώντας με αξιοζήλευτη μαεστρία μεταξύ άψογου επαγγελματισμού, διάθεσης για πλάκα και με έναν καλό λόγο για τον καθένα -τίποτα δεν είναι τελικά τυχαίο σε αυτή τη ζωή- και έτσι ήσυχα να κυλάει η βραδιά με παγωμένο τσίπουρο
και όνειρα για ταξίδια.
Info: «Βαρούλκο», Πειραιώς 80, τηλ. 210 5228400

Δεύτερο σάλτο στην ταράτσα του «Kuzina» του Άρη Τσανακλίδη με θέα σε πρώτο πιάτο το Ναό του Ηφαίστου και σε δεύτερο την Ακρόπολη. Νεοκλασικό αναμορφωμένο με εξαιρετική αισθητική. Στον εσωτερικό χώρο κυριαρχεί το λευκό χρώμα με έντονα ρουστίκ στοιχεία, ενώ η ανοικτή κουζίνα, που ξυπνάει μνήμες ελληνικής παράδοσης, δημιουργεί μια διάθεση που στόχο έχει να σε χαλαρώσει και όχι να σε «στήσει». Στο μενού κυριαρχεί η τοπική ελληνική κουζίνα με τον ανατρεπτικό τρόπο που χαρακτηρίζει τον Άρη.
Info: «Kuzina». Ανδριανού 9, Θησείο, τηλ. 210 3240133

Τρίτο σάλτο στην ταράτσα του «Πιλ Πουλ». Περνάμε στα γρήγορα ισόγειο και πρώτο -τι θαύμα αρχιτεκτονικής αντίληψης αυτά τα νεοκλασικά της Πλάκας και του Θησείου- για να βιώσουμε μια πραγματικά «υψηλή» γαστρονομική εμπειρία με μαγευτική θέα από τα χέρια του πολυβραβευμένου και αστεράτου Jerome Serres. Μεσογειακή κουζίνα που γαλλικίζει γοητευτικά και υποστηρίζεται από το περιβάλλον μιας μοντέρνας πολυτέλειας.
Info: «Πιλ Πουλ». Αποστόλου Παύλου 51 και Πουλοπούλου, Θησείο, τηλ. 210-3423665.

Τέταρτο σάλτο στο μπαλκόνι του «Galaxy». Το εκπληκτικό roof του Athens Hilton έχει μαγική επίδραση στην ψυχολογία σου. Μπαίνεις ένας ταλαιπωρημένος Αθηναίος από το μποτιλιάρισμα και τους τρελούς ρυθμούς της πόλης, που ούτε το καλοκαίρι πλέον δε λένε να μειωθούν, και με την πρώτη γουλιά του αγαπημένου σου κοκτέιλ γίνεσαι αμέσως αυτό που πάντα ήθελες να είσαι: cool αστός με κοσμοπολίτικη διάθεση που λατρεύει να βλέπει την πόλη από ψηλά καθώς ανάβει τα φωτάκια της ένα ένα μέσα στη νύχτα. Ακόμη κι αν δεν πάρεις τίποτα για φαγητό (εξαιρετικό σούσι είναι η αλήθεια, διαλεχτό fingerfood, αλλά και ζεστές BBQ επιλογές) απλώνοντας το χέρι σου μέχρι το τραπέζι όλο και κάτι καλύτερο θα πιάσεις από …σκέτα στραγάλια. Αν όμως το απλώσεις πιο πολύ μπορεί να ακουμπήσεις και την Ακρόπολη.
Info: «Galaxy», Athens Hilton, Βασ. Σοφίας 46, τηλ. 210 7281703

Πέμπτο σάλτο στην ταράτσα του «Φίλοιστρον». Διότι σε αυτή την πολή την Ακρόπολη μπορείς να τη θαυμάσεις και στο τέλος του μήνα (τότε που μετράς και το δεκάρικο). Στο «Φίλοιστρον» τσιμπολογάς μόνο μεζεδάκια, αφού ο κατάλογος δεν περιλαμβάνει κυρίως πιάτα, πίνεις κρασάκι, ουζάκι, τσιπουράκι και απολαμβάνεις απερίσπαστος μια από τις καλύτερες θέες του ιερού βράχου χωρίς να σε απασχολεί το θέμα του λογαρισμού
κάθε φορά που κάποιος από την παρέα σου τολμάει να ζητήσει κάτι ακόμη.
Info:
«Φίλοιστρον». Αποστόλου Παύλου 23, Θησείο, τηλ. 210-3422897

Έκτο σάλτο στο «Κουζίνα Cine Ψυρρή». Από τις πιο αγαπημένες ταράτσες της Αθήνας για όλους τους σινεφίλ της πόλης, αφού μπορούν όσο απολαμβάνουν συμπαθητικά πιάτα μεσογειακής κουζίνας να παρακολουθούν -στη ζούλα- από ψηλά σκηνές της ταινίας που προβάλλει η μεγάλη οθόνη πέρα. Το σωστό και το πρέπον είναι βέβαια πρώτα να δει κανείς την ταινία κι έπειτα να ανέβει προς τα πάνω για τα περαιτέρω.
Info:
«Κουζίνα Cine Ψυρρή», Σαρρή 44, τηλ. 210 3212476

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.