Αρχική Food Stories Meet the Greeks - Ταξίδι Πασχαλινή απόδραση στην Αρχαία Κόρινθο – Λαμπρή «στη σκιά» του κάστρου

Πασχαλινή απόδραση στην Αρχαία Κόρινθο – Λαμπρή «στη σκιά» του κάστρου

0
Πασχαλινή απόδραση στην Αρχαία Κόρινθο – Λαμπρή «στη σκιά» του κάστρου
Εικόνες: Σύλλογος Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου (ΣΕΑΚ)

Η ανοιξιάτικη Αρχαία Κόρινθος, προορισμός κοντινός στην Αθήνα ιδιαίτερου ιστορικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος, υπόσχεται Πάσχα με σεβασμό στην παράδοση, αυθεντική ατμόσφαιρα και πλούσιο τραπέζι.

Τόπος με έντονο το σημάδι του Απόστολου Παύλου, το μέρος όπου εμπνεύστηκε ένα από τα πλέον αξιόλογα κείμενα της Αγίας Γραφής, τον «Ύμνο της Αγάπης» στην Προς Κορινθίους Α’ Επιστολή. Εδώ, κάθε γωνιά, κάθε πέτρα κρύβει μια πλούσια και λαμπρή ιστορία. Αν βρεθείς στην Αρχαία Κόρινθο, μην χάσεις την ευκαιρία για επίσκεψη στο κάστρο του Ακροκόρινθου -είναι από τα πιο μεγάλα, αν όχι το μεγαλύτερο της Πελοποννήσου- με χιλιάδων χρόνων συμπυκνωμένη ιστορία μέσα στα τείχη του και στιγμές εκπληκτικής θέας σε όλη την κορινθιακή γη και θάλασσα. Όμως στην Αρχαία Κόρινθο δεν θα χορτάσεις μόνο ιστορία και πολιτισμό.

Όψεις του Πάσχα στην Αρχαία Κόρινθο | Εικόνες: Σύλλογος Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου (ΣΕΑΚ)

Θα βιώσεις Πάσχα  αυθεντικό. Λουσμένο από τα χρώματα και τα αρώματα της άνοιξης, το χωριό διατηρεί ζωντανά όλα τα στοιχεία της πασχαλινής ιεροτελεστίας του: η Μεγάλη Εβδομάδα είναι αφιερωμένη στις προετοιμασίες: το ζύμωμα των κουλουριών, το βάψιμο των αυγών, το ασβέστωμα των σπιτιών. Κατανυκτική η ατμόσφαιρα του Επιταφίου και μοναδική η εμπειρία της Ανάστασης, όταν δεκάδες λαμπερά βεγγαλικά φωτίζουν τον νυχτερινό ουρανό πάνω από το Ναό του Απόλλωνα.

Από άποψη διαμονής υπάρχουν αρκετές επιλογές για ζευγάρια, οικογένειες ή παρέες που εξασφαλίζουν μία ευχάριστη και value for money ανοιξιάτικη απόδραση. Στα σοκάκια του χωριού, στη σκιά του επιβλητικού κάστρου του Ακροκορίνθου, θα απολαύσετε καφέ, γλυκό και καλό φαγητό, νηστίσιμο ή λαμπριάτικο, με φόντο τον επιβλητικό αρχαϊκό Ναό του Απόλλωνα.

Μια ανάσα από την Αθήνα η Αρχαία Κόρινθος υπόσχεται ένα Πάσχα πλούσιο σε αυθεντικές εμπειρίες και αξέχαστο.

 

Δείτε επίσης

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.