Αρχική Food Stories Meet the Greeks - Ταξίδι Ανακαλύπτοντας την αθέατη πλευρά της Μάνης με τη Σταυριανή Ζερβακάκου

Ανακαλύπτοντας την αθέατη πλευρά της Μάνης με τη Σταυριανή Ζερβακάκου

0
Ανακαλύπτοντας την αθέατη πλευρά της Μάνης με τη Σταυριανή Ζερβακάκου

Μια μοναδική εμπειρία υπόσχεται η Μανιάτισσα σεφ σε όσους και όσες την ακολουθήσουν στα μυστικά της μονοπάτια

Μια ιδέα με την οποία φλερτάρει αρκετό καιρό η Σταυριανή Ζερβακάκου γίνεται πραγματικότητα. Η ταλαντούχα Μανιάτισσα σεφ (πιάτα της γευόμαστε στο αθηναϊκό wine restaurant Oh!Dio)και ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Aspasia στο Σταυρί της Μάνης μήνες ονειρεύεται να μοιραστεί τα δικά της μυστικά λημέρια με όσους και όσες γοητεύονται από την άγρια μεσομανιάτικη ομορφιά. Και να οδηγήσει τους λάτρεις των περιπάτων και της τροφοσυλλογής σε μέρη όπου ξεδιπλώνεται η αγάπη για τον ιδιαίτερο τόπο της, αλλά και για τις γενιές που πάλεψαν να επιβιώσουν μέσα σε αυτόν.

Πρώτη ξενάγηση το Σαββατοκύριακο 9-10 Μάρτη

Η ώρα τούτη έφτασε και το Σάββατο 9 – Κυριακή 10 Μάρτη 2024 η Σταυριανή ξεναγεί την πρώτη 9μελή ομάδα στην αθέατη πλευρά της Μέσα Μάνης. Παρέα θα περπατήσουν τα παλιά μονοπάτια, θα συλλέξουν βοτάνια και μυρωδικά και αγριόχορτα, θα χαρούν τα πρώιμα σκιρτήματα της ανοιξιάτικης φύσης, θα ακούσουν ιστορίες που έρχονται από τα βάθη του χρόνου μαζί με την υποβλητική βοή του πελάγους. Κι ύστερα η καλή συντροφιά θα κολατσίσει εκεί που σμίγει η πέτρα με τη θάλασσα «παρέα με τα φουσάτα των ασκητών της Αγήτριας» και θα πιει κρασί «ημερεύοντας μες στην αγριάδα του τοπίου». Για όσους και όσες αναρωτιούνται, η «Αγήτρια» είναι ένα από τα πιο όμορφα βυζαντινά ξωκλήσια. Πρόκειται για το ναό της Παναγίας της Οδηγήτριας, χτισμένο στους γκρεμούς του Μεζαλίμονα (κόλπος δυτικά από το Τηγάνι) και στέκεται σχεδόν αθέατος αγναντεύοντας τη θάλασσα και το Tηγάνι.

«Μυστικό δείπνο» στο Aspasia

Το βραδύ, σύμφωνα με το πρόγραμμα, η παρέα των περιπατητών και περιπατητριών θα μαζευτεί στο Aspasia, το φημισμένο εστιατόριο της σεφ, για το «μυστικό δείπνο» που θα έχει σκαρφιστεί η Σταυριανή Ζερβακάκου, στηριγμένη όπως πάντα σε ολόφρεσκα, εποχικά υλικά και μυρωδιές. Οι αποχαιρετισμοί θα γίνουν την επομένη μετά το πρωινό.

Info: Κρατήσεις: 6981477561 | [email protected]

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com