Αρχική Food Stories Hungry Editor’s Choice «Δρύπες» – Πετιμέζι ροδιού και άλλα βιολογικά καλούδια από τη Σικυώνα

«Δρύπες» – Πετιμέζι ροδιού και άλλα βιολογικά καλούδια από τη Σικυώνα

0
«Δρύπες» – Πετιμέζι ροδιού και άλλα βιολογικά καλούδια από τη Σικυώνα
Εικόνες: ICookGreek

Στην περιοχή της Αρχαίας Σικυώνας, στα 28 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κορίνθου, απλώνονται τα βιολογικά αγροκτήματα του Παναγιώτη Γιαννάκαινα, τρίτης γενιάς καλλιεργητή, και των συνεργατών του.

Με μια οικογενειακή παράδοση χρόνων να τους συνοδεύει, το 1998 έστρεψαν τις καλλιέργειές τους στη βιολογική γεωργία και έκτοτε δραστηριοποιούνται σε αυτή. Εδώ και μια δεκαετία μάλιστα δημιουργούν με μέρος των αγροτικών προϊόντων που παράγουν, υπό την επωνυμία «Δρύπες», υπέροχες μαρμελάδες, χυμούς, βαλσαμικές κρέμες, πελτέδες και πετιμέζι ροδιού, καθώς στόχος είναι ό,τι μένει απ’ τα κτήματα, να τυποποιείται, ώστε να μην πετιέται τίποτα σε μια zero food waste προσπάθεια.

Πετιμέζι βιολογικού ροδιού, βαλσαμική κρέμα και μαρμελάδα βερίκοκο «Δρύπες»

Λαχανικά εποχής, βερίκοκα, πορτοκάλια, λεμόνια, μανταρίνια είναι μερικοί από τους ποιοτικούς καρπούς που γίνονται βάση για τα μεταποιημένα προϊόντα τους.

Ξεχωρίζουν

Εξαιρετικό το πετιμέζι ροδιών, ο σούπερ συμπυκνωμένος χυμός από τους βιολογικούς καρπούς του κτήματος που δοκιμάσαμε στο Peloponnese Food Stories στα Μεσαία Τρίκαλα Κορινθίας. Χωρίς προσθήκες, χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, κατάλληλος και για διαβητικούς, γίνεται από αναψυκτικό (αραιωμένος με νερό) μέχρι dressing για σαλάτα, συστατικό μαρινάδας ή υλικό ζαχαροπλαστικής. Αξίζει επίσης να δοκιμάσει κανείς όποτε τη βρει τη μαρμελάδα από βιολογικά βερίκοκα με καστανή ζάχαρη και αρμπαρόριζα αλλά και τη βαλσαμική κρέμα βερίκοκο.

Παραγγελίες

Φρέσκα φρούτα και μεταποιημένα προϊόντα γίνονται διανομή στην Αθήνα τόσο σε καταστήματα όσο και σε ιδιώτες. Οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες ενημερώνονται μέσω της σελίδας του συνεταιρισμού στο Facebook Drupes-Δρύπες τόσο για τα διαθέσιμα προϊόντα κάθε εποχής όσο και για τις ημέρες των διανομών. Αυτή την εποχή υπάρχουν ολόφρεσκα, γλυκά και ζουμερά ρόδια ενώ σε μια βδομάδα ξεκινούν τα πορτοκάλια, τα λεμόνια και λίγα μανταρίνια.

Δείτε επίσης

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.