Αρχική Ιστορίες Αλκοτέστ Τσίπουρο Θεσσαλίας Τσιλιλή

Τσίπουρο Θεσσαλίας Τσιλιλή

0
Τσίπουρο Θεσσαλίας Τσιλιλή

 

Τapas και Sherry οι Ισπανοί; Τσίπουρο και μεζέδες εμείς… Ένα τσίπουρο ατίθασο, με πλούσιο άρωμα και μεγάλη επίγευση.

42% vol., 0,7 lt.

O τόπος: Αμπελουργία- οινοποιία- αποσταγματοποιία, που ιδρύθηκε το 1989. στη Ράξα Τρικάλων, στη Θεσσαλία. Επιλέγονται σταφύλια από τοπικές ποικιλίες, ενώ ιδιόκτητοι αμπελώνες με Ξινόμαυρο, Μοσχάτο Αμβούργου, Cabernet Sauvignon και Chardonnay, δίνουν τα αντίστοιχα αποστάγματα.
Οι άνθρωποι:
Ο Κωνσταντίνος Τσιλιλής συνεχίζει ό,τι η οικογένεια δίδαξε, εφαρμόζοντας τον παραδοσιακό τρόπο απόσταξης, παράγοντας τσίπουρο με αλλά και χωρίς γλυκάνισο, ενδιαφέροντα, μονοποικιλιακά αποστάγματα στεμφύλων αλλά και οίνο.
Το απόσταγμα:
Το τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο, κομψό, διακριτικό στη μύτη, με αρώματα βοτανικά αλλά και φρουτώδεις νύξεις. Η θεσσαλική σχολή εκφράζεται στο στόμα. Ατίθασο, με πλούσιο άρωμα στο στόμα και μεγάλη επίγευση. Το απολαμβάνουμε δροσερό και σκέτο – χωρίς παγάκια..
Η αρμονία:
Τapas και Sherry οι Ισπανοί; Τσίπουρο και μεζέδες εμείς.… Αχώριστος σύντροφος με τους ελληνικούς μεζέδες, υποστηρίζει τα έντονα γευστικά πιάτα, όπως η τσιροσαλάτα, το αβγοτάραχο, οι αντζούγιες, το ψητό λουκάνικο, αλλά και ελιές, πατάτα οφτή, τουρσιά, βολβοί… Ααα… και πάντα με καλή παρέα… Το τσίπουρο δεν είναι ποτό για μοναχικούς!

ΤΙΜΗ: 8,0 € περίπου

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.