Αρχική Ιστορίες Αλκοτέστ Ροδίτης – Ξινόμαυρο 2009, Κτήμα Χατζηβαρύτη

Ροδίτης – Ξινόμαυρο 2009, Κτήμα Χατζηβαρύτη

0
Ροδίτης – Ξινόμαυρο 2009, Κτήμα Χατζηβαρύτη

Όταν η ρόδινη ποικιλία του Ροδίτη γνώρισε το ερυθρό Ξινόμαυρο, γεννήθηκε αυτό το κρασί που αμέσως πήρε τη θέση του στο τραπέζι μας.

Ο τόπος: Η περιοχή Βακούφια της Φιλυριάς Γουμένισσας, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο ήπιων λόφων, κάτω από τη σκέπη του Πάικου.
Οι άνθρωποι:
Το εντυπωσιακό κτήριο του οινοποιείου, μέσα στην απλότητα και την απόλυτη αρμονία του με το τοπίο, είναι από τις νεότερες αφίξεις στην περιοχή. Η οικογένεια του Βαγγέλη Χατζηβαρύτη παράγει κρασιά από τους ιδιόκτητους, βιολογικής καλλιέργειας αμπελώνες τους, εκ των οποίων μια εκλεκτή, βραβευμένη Γουμένισσα με ιδιαίτερη φινέτσα, αλλά και ένα απίθανο χαρμάνι από Sauvignon και Ασύρτικο.
Το κρασί:
Πρόκειται για Τοπικό Οίνο Πλαγιών Παΐκου, χαρμάνι της ρόδινης ποικιλίας Ροδίτης με το ερυθρό Ξινόμαυρο, σε συνοινοποίηση που συνδυάζει κλασική λευκή οινοποίηση με blanc de noir. Στην αρωματική του παλέτα θα ξεχωρίσουμε φρέσκα αρώματα κίτρινων φρούτων και εσπεριδοειδών, σοβαρά και διακριτικά, που το καθιστούν ιδανικό κρασί φαγητού. Στο στόμα έχει όγκο και πληθωρικότητα, στιβαρή οξύτητα και φρουτώδη επίγευση.
Η αρμονία:
Ταιριάζει πολύ με λευκά ψητά κρέατα ή με λευκές σάλτσες, ριζότο και ζυμαρικά με μανιτάρια ή χορταρικά και απλές άσπρες σάλτσες, αλλά ταιριάζει πολύ με ψάρια και όστρακα, και ποικιλία από μεζεδάκια.

Τιμή: 9€

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.