Αρχική Ιστορίες Αλκοτέστ Μοσχάτο Αμβούργου

Μοσχάτο Αμβούργου

0
Μοσχάτο Αμβούργου

Η κρυστάλλινη διαφάνειά του κρύβει αρώματα εκρηκτικά, που θυμίζουν περγαμόντο και κουμ κουάτ, τριαντάφυλλο, βανίλια και νότες από αγιόκλημα…

Απόσταγμα Μοσχάτο Αμβούργου, Τσιλιλή

Ο τόπος: Οι ημιορεινές πλαγιές της περιοχής των Μετεώρων στη Θεσσαλία. Εκεί, από τις παρυφές της Πίνδου ως τους πρόποδες του Ολύμπου, ευδοκιμεί η αρωματικότερη ερυθρωπή ποικιλία σταφυλιών, το Μοσχάτο Αμβούργου, που αποτελεί και μια πολύ ενδιαφέρουσα πρώτη ύλη για τα αποστάγματα Τσιλιλή.
Οι άνθρωποι: Η οικογένεια Τσιλιλή, που με τη μακρά εμπειρία της στο χώρο της απόσταξης παράγει τα γνωστά μας τσίπουρα, με ή άνευ γλυκάνισου, ετοιμάζει και ορισμένα φινετσάτα αποστάγματα από τα ξηρικά ιδιόκτητα αμπέλια που καλλιεργεί στην περιοχή. Εξαιρετικό είναι το απόσταγμα από Ξινόμαυρο, αλλά κι εκείνα από σταφύλια Chardonnay και Cabernet Sauvignon.
Το ποτό:
Η κρυστάλλινη διαφάνειά του κρύβει αρώματα εκρηκτικά, που θυμίζουν περγαμόντο και κουμ κουάτ, τριαντάφυλλο, βανίλια και νότες από αγιόκλημα, ενώ το στόμα του είναι μαλακό, κρεμώδες, ξηρό, με όμορφο, ευγενικό τελείωμα κι ευδιάκριτα ίχνη λουκουμιού, καρυδιού κι αχλαδιού.
Η αρμονία: Πίνεται στους 10 ˚C και μπορεί να συνοδεύσει μεζεδάκια της ελληνικής κουζίνας όπως σαγανάκια τυριών και θαλασσινών, ντολμαδάκια γιαλαντζί, οστρακοειδή ή και να κλείσει το δείπνο ως χωνευτικό ποτό ή ως παρτενέρ ενός σιμιγδαλένιου χαλβά ή μπακλαβά. Επίσης μπορεί να αποτελέσει τη βάση για δημιουργικά κοκτέιλ, όπως ας πούμε ένα ελληνικότατο Dry Martini…

Τιμή: 12€ τα 500 ml

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.