Αρχική Βοηθήματα Cooking Tips 6 πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τις πατάτες

6 πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τις πατάτες

0
6 πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τις πατάτες

Εκτός από το να τις φάτε!

Εκτός από το να τις φάτε!

1. Να ισορροπήσετε την αλμύρα όταν πέσει παραπάνω αλάτι. Αν ξεχαστήκατε και σας χύθηκε λίγο παραπάνω αλάτι στο φαγητό μην ταράζεστε, η πατάτα θα σας δώσει τη λύση. Κόψτε μερικά κομμάτια ωμής πατάτας σε μορφή κύβου και ρίξτε τις στο φαγητό. Τα κομμάτια πατάτας θα απορροφήσουν το περιττό αλάτι και το φαγητό θα σωθεί.
 
2. Να καθαρίστε τα ασημικά σας. Αν τα ασημικά σας έχουν μαυρίσει από τον καιρό, η λύση βρίσκεται στη βραστή πατάτα. Η διαδικασία απλή. Βράστε μερικές πατάτες και μόλις λιώσουν για τα καλά, τρίψτε τα ασημικά σας. Θα γυαλίσουν ως δια μαγείας.

3. Να καταπαραϋνετε τα πρησμένα μάτια.  Κόψτε την πατάτα σε ροδέλες και βάλτε τη στα (κλειστά) μάτια σας για λίγα λεπτά και το πρήξιμο θα υποχωρήσει αρκετά.

4. Να γυαλίστε τα παπούτσια σας. Αν τα δερμάτινα παπούτσια σας είναι θαμπά και σκονισμένα, μπορείτε να τα γυαλίσετε με μια πατάτα. Κόψτε την πατάτα στη μέση και απλά τρίψτε μ’ αυτή τα δερμάτινα παπούτσια μέχρι να γυαλίσουν. Το αποτέλεσμα εξαιρετικό, λες και τα περάσατε με βερνίκι.

5. Να αφαιρέστε τους λεκέδες από τα χέρια σας. Αν φτιάξατε σαλάτα παντζάρια και έγιναν …μπορντό τα χέρια σας, κόψτε μια πατάτα σε κομμάτια και τρίψτε τα. Οι λεκέδες θα εξαφανιστούν.

6. Να κάνετε κομπρέσα. Ως γνωστών οι πατάτες διατηρούν καλά τόσο τη θερμότητα όσο και την ψύξη. Την επόμενη φορά που θα χρειαστείτε μια ζεστή κομπρέσα δεν έχετε παρά να βράσετε μια πατάτα, να την τυλίξετε σε μια πετσέτα και να την εφαρμόσετε στην περιοχή που έχετε το πρόβλημα. Αντίστοιχα μπορείτε να φτιάξετε αν θέλετε μια κρύα κομπρέσα παγώνοντας στην κατάψυξη την πατάτα.

ΠΗΓΗ: spirossoulis.com

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!