Αρχική Διατροφή Doctor Food «Ναι» στο ποιοτικό πρωινό για καλύτερους βαθμούς

«Ναι» στο ποιοτικό πρωινό για καλύτερους βαθμούς

0
«Ναι» στο ποιοτικό πρωινό για καλύτερους βαθμούς

Μελέτη σε 5.000 μαθητές –η πρώτη του είδους– που τα αποτελέσματά της είδαν προ καιρού το φως της δημοσιότητας, κατέδειξε ότι η κατανάλωση (ποιοτικού και μόνο) πρωινού σχετίζεται με καλύτερες σχολικές επιδόσεις.

Μελέτη σε 5.000 μαθητές –η πρώτη του είδους– που τα αποτελέσματά της είδαν το Νοέμβριο του 15 το φως της δημοσιότητας, κατέδειξε ότι η κατανάλωση (ποιοτικού και μόνο) πρωινού σχετίζεται με καλύτερες σχολικές επιδόσεις.

Ερευνητές του αγγλικού Πανεπιστημίου του Κάρντιφ (Cardiff University) μελέτησαν 5.000 μαθητές ηλικίας μεταξύ 9 και 11 ετών, σε πάνω από 100 Δημοτικά Σχολεία της χώρας, καταγράφοντας τη διατροφική τους συμπεριφορά και συλλέγοντας αναλυτικά στοιχεία για το αν έτρωγαν πρωινό και τι είδους πρωινό έτρωγαν. Στη συνέχεια μελέτησαν τα διατροφικά μενού που συγκέντρωσαν στη βάση της σχολικής απόδοσης των παιδιών. Σύμφωνα με τη μελέτη, όσα παιδιά κατανάλωναν ποιοτικό πρωινό είχαν τις διπλάσιες πιθανότητες να φέρουν βαθμούς ανώτερους του μέσου όρου, απ’ όσα δεν κατανάλωναν. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιωνόταν σε μαθητές οι οποίοι για πρωινό έτρωγαν απλώς ένα γλυκό ή αλμυρό, τυποποιημένο σνακ (ο 1 στους 5). Για την ομάδα αυτή το πρωινό δεν είχε καμία θετική επίπτωση στις επιδόσεις της. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Public Health Nutrition», και σύμφωνα με την επικεφαλής Hannah Littlecott και τους συμμετέχοντες επιστήμονες προσφέρει τις ισχυρότερες μέχρι τώρα αποδείξεις του ουσιαστικού δεσμού που συνδέει τις διατροφικές συμπεριφορές και τις σχολικές/ακαδημαϊκές επιδόσεις. Μελέτες που καταδεικνύουν τη σχέση πρωινού και αποδοτικότητας εν γένει υπάρχουν άφθονες, αλλά καμία δεν είχε εστιάσει συγκεκριμένα στο σχολείο.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.