Αρχική Διατροφή Doctor Food 10 πράγματα που συμβαίνουν όταν τρως συστηματικά μπανάνες

10 πράγματα που συμβαίνουν όταν τρως συστηματικά μπανάνες

0
10 πράγματα που συμβαίνουν όταν τρως συστηματικά μπανάνες

Σπάνια κάτι τόσο νόστιμο και χορταστικό είναι και τόσο καλό για τον οργανισμό.

Σπάνια κάτι τόσο νόστιμο και χορταστικό είναι και τόσο καλό για τον οργανισμό. Τρώγοντας συχνά μπανάνες ή πίνοντας smoothies με μπανάνες, πετυχαίνεις τα εξής: 

1. Επαναφόρτιση ενέργειας. Μια μπανάνα λειτουργεί σα φορτιστής του σώματος παρέχοντας άμεσα ενέργεια. Δύο μπανάνες όμως σύμφωνα με σχετική έρευνα παρέχουν ενέργεια αρκετή για μια επίπονη 90λεπτη σωματική δραστηριότητα ή προπόνηση. Δικαίως η μπανάνα είναι το νούμερο ένα φρούτο για τους αθλητές.

2. Εγκεφαλική δραστηριότητα στο φουλ. Οι μπανάνες έχουν άφθονο κάλιο, καθοριστικό στοιχείο στην ομαλή λειτουργία των νευρώνων και τη διεκπεραίωση των γνωστικών λειτουργιών και την ικανότητα της σκέψης. Μελέτες έχουν δείξει επιπλέον ότι η κατανάλωση μιας μπανάνας το πρωί, μιας το μεσημέρι και μιας το βράδυ, μπορεί να προσφέρει τόσο κάλιο στον οργανισμό που να μειωθεί κατά 21% περίπου η πιθανότητα εγκεφαλικού.

3. Αντικαρκινική δράση. Ιάπωνες ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι ειδικά οι ώριμες μπανάνες (με καφετιά) στίγματα περιέχουν μια ουσία που ονομάζεται TNF (Παράγοντας Νέκρωσης Όγκων) που αντιμάχεται τους καρκινικούς όγκους. 

4. Ανακούφιση από δυσπεψία. Οι μπανάνες είναι εύπεπτες και αντιόξινες. Η σύστασή τους ανακουφίζει το στομάχι από δυσπεψία και καούρες.

5. Άριστη αρτηριακή πίεση. Για να διατηρηθεί η πίεση του αίματος στα σωστά επίπεδα χρειάζεται εκτός των άλλων κάλιο και αποφυγή του νατρίου. Δηλαδή χρειάζεται …μπανάνα. 

6. Κέφι και χαρά. Οι μπανάνες περιέχουν τρυπτοφάνη. Το σώμα την παίρνει μόνο απ’ την τροφή και τη χρησιμοποιεί για την παραγωγή σεροτονίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που συνδέεται άμεσα με την καλή διάθεση και το αίσθημα ευεξίας. Χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης σχετίζονται με κατάθλιψη, κακό ύπνο, φοβίες.

7. Ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα. Οι μπανάνες έχουν ίνες που βοηθούν το έντερο και διευκολύνουν τη ροή. 

8. Τέρμα οι κράμπες. Το κάλιο -και πάλι- της μπανάνας αποτρέπει τις κράμπες των μυών μετά από επίπονη άσκηση ή σωματική δραστηριότητα. 

9. Καταπολέμηση της αναιμίας. Οι μπανάνες είναι πλούσια πηγή σιδήρου και ως τέτοιες μειώνουν τις πιθανότητες αναιμίας και συμβάλλουν στην καλή κατάσταση των αιμοσφαιρίων.

10. Ανακούφιση από εμμηνορροϊκό σύνδρομο. Η παρουσία καλίου στις μπανάνες βοηθά στην καταπολέμηση του πόνου της περιόδου και η βιταμίνη B6 μειώνει την ενοχλητική κατακράτηση υγρών κατά τη διάρκειά της.

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!