Αρχική Ειδήσεις Τι νέα από τον κόσμο της γεύσης;

Τι νέα από τον κόσμο της γεύσης;

0

«Υπάρχουν περιοχές του πλανήτη που η μόνη μορφή με την οποία επιτρέπεται να τις επισκεφθεί ο Θεός, είναι με τη μορφή ενός καρβελιού» είχε πει κάποτε ο Γκάντι. Τα νέα μας είναι από τις… υπόλοιπες.

«Υπάρχουν περιοχές του πλανήτη που η μόνη μορφή με την οποία επιτρέπεται να τις επισκεφθεί ο Θεός, είναι με τη μορφή ενός καρβελιού» είχε πει κάποτε ο Γκάντι. Τα νέα μας είναι από τις… υπόλοιπες.

ΒΙΕΝΝΗ
Καταμέτρηση σνίτσελ

Είναι προφανές ότι πρόκειται περί του θριάμβου της διαφάνειας! Μέσω δημόσιου ηλεκτρονικού πίνακα, κάθε Βιεννέζος είναι σε θέση να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή πόσα σνίτσελ καταναλώθηκαν στην πόλη του από την 1η Ιανουαρίου του 2012. Μέχρι τις 20 Ιουλίου που τραβήχτηκε η φωτογραφία είχαν καταναλωθεί 10.186.770 κομμάτια παναρισμένου μόσχου. Είπατε τίποτα;

ΣΙΦΝΟΣ
Το 6ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας είναι γεγονός Στις 6, 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2012, στην κεντρική πλατεία του Αρτεμώνα στο κουκλίστικο κυκλαδίτικο νησί πραγματοποιήθηκε το 6ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νίκος Τσελεμεντές» -έτος επετειακό αφού συμπληρώνονται 100 χρόνια από την πρώτη έκδοση του περίφημου «Τσελεμεντέ», του βιβλίου που άλλαξε τη σχέση των Ελλήνων με την κουζίνα. Το «νησί του Τσελεμεντέ» κατακλύστηκε από Κυκλαδίτες μάγειρες και μαγείρισσες που ξεδίπλωσαν τις μαγειρικές τους ικανότητες και μετέφεραν στοιχεία της ιδιαίτερης γαστρονομικής παράδοσης κάθε νησιού, προβάλλοντάς τα σε επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στη φωτογραφία του Ηλία Φουντούλη ο «ιστορικός» νεροχύτης του Νίκου Τσελεμεντέ από το πατρικό του σπίτι, που πλέον είναι Μουσείο.

ΛΟΝΔΙΝΟ
Τα Top 5 των βιβλίων μαγειρικής σύμφωνα με το Amazon Η λίστα του Φθινοπώρου 2012 αλιεύθηκε από σχετικό δημοσίευμα του βρετανικού «Independent», σύμφωνα με το οποίο τα βιβλία μαγειρικής στη Μ. Βρετανία σκίζουν σε πωλήσεις, εν αντιθέσει με τις υπόλοιπες κατηγορίες, που, ε… μια κρισούλα τη βιώνουν.

1 «Nigellissima: Instant Italian Inspiration», Nigella Lawson (Chatto & Windus) Με τη συνεχή παρουσία της στην TV (Channel 4, ITV, BBC Two) η Nigella Lawson έχει εξασφαλίσει σταθερή θέση στα βιβλία της στη λίστα των bestsellers. Αυτή τη φορά η εκδοτική της απόπειρα αντλεί έμπνευση από την Ιταλία.

2 «Jamie’s 15-Minute Meals», Jamie Oliver (Michael Joseph) Εντάξει, ο Jamie Oliver είναι γνωστό ότι έχει αμέτρητους φίλους διεθνώς –πόσο μάλλον τώρα που με το νέο του βιβλίο οι φαν θα γεύονται τις λιχουδιές του σε ένα τεταρτάκι. Αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο βιβλίο του «Jamie’s 30-Minute Meals» ήταν το βιβλίο που πέτυχε τις πιο γρήγορες πωλήσεις που σημειώθηκαν ποτέ στην κατηγορία των μη λογοτεχνικών εκδόσεων.

3 «Jerusalem», Yotam Ottolenghi και Sami Tamimi (Ebury)
Ο Yotam Ottolenghi γεννήθηκε στην εβραϊκή πλευρά, ο Sami Tamimi στην πλευρά των Αράβων και οι δυο μαζί συνεργάστηκαν ανιχνεύοντας τις ρίζες τους για να δώσουν μια γαστρονομική διάσταση στο …μεσανατολικό ζήτημα υπό τον πολλά υποσχόμενο τίτλο «Ιερουσαλήμ».

4 «The Kitchen Diaries II», Nigel Slater (Fourth Estate)
Δικαιώνοντας τον τίτλο του Μάγειρα Που Έγραφε ο Nigel Slater, χρόνια συνεργάτης του Observer και του Marie Claire, επανέρχεται με τα «Ημερολόγια Κουζίνας ΙΙ» -σιγουράκι για τον πολυβραβευμένο στο χώρο της γαστρονομικής αρθρογραφίας συγγραφέα.

5 «Gordon Ramsay’s Ultimate Cookery Course», Gordon Ramsay (Hodder & Stoughton)
Ο Ramsey είναι στην κατηγορία σελέμπριτι –τελεία και παύλα. Το βιβλίο του θα πούλαγε, ακόμη κι αν είχε θέμα το ρόλο της πινέζας στο 18ο αιώνα.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Οι «Σεφ των Σεφ» στο Βραδεμβούργο

Η Πύλη του Βραδεμβούργου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα πιο σημαντικά γεγονότα της ιστορίας της Γερμανίας, αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας, ιδιαίτερα του 20ού αιώνα. Το ότι φωτογραφήθηκε το υπερ-κλαμπ «Chefs de Chefs» εκεί, προφανώς δε συγκαταλέγεται
σ’ αυτά. Αν ισχύει όμως ότι πίσω από κάθε διάσημο κυβερνήτη βρίσκεται ένας έμπιστος μάγειρας, η φωτογραφία αποκτά άλλο ενδιαφέρον, καθώς οι σεφ που ποζάρουν ενώπιον της θρυλικής Πύλης συγκαταλέγονται στην πιο κλειστή ελίτ του κόσμου: μαγειρεύουν μόνο για βασιλιάδες, πρίγκιπες, πρωθυπουργούς ή προέδρους κρατών –άντε και για καγκελάριους.

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!