Αρχική Ειδήσεις Δελτία Τύπου Τα αρκαδικά τοπικά προϊόντα «έκλεψαν» τις εντυπώσεις στην 3η στάση του Peloponnese Food Stories

Τα αρκαδικά τοπικά προϊόντα «έκλεψαν» τις εντυπώσεις στην 3η στάση του Peloponnese Food Stories

0
Τα αρκαδικά τοπικά προϊόντα «έκλεψαν» τις εντυπώσεις στην 3η στάση του Peloponnese Food Stories

Με εξαιρετική δυναμική πραγματοποιήθηκε στο Παράλιο Άστρος της Αρκαδίας, η 3η στάση του Peloponnese Food Stories – «Ιστορίες ανθρώπων – γεύσεων – πολιτισμού» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στις 26 Αυγούστου.

Το μοναδικό γαστρονομικό φεστιβάλ στην πρώτη του φετινή εκδοχή, ήδη μετρά τρεις υπέροχες στάσεις σε διαφορετικές Περιφερειακές ενότητες της Πελοποννήσου αφήνοντας ένα μοναδικό  τοπικό γαστρονομικό αφήγημα.

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου, στον ιδιαίτερο χώρο του ανοιχτού θεάτρου του Παράλιου Άστρους, πραγματοποιήθηκε το Peloponnese Food Stories σε συνεργασία με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, την Ένωση Ξενοδόχων Ανατολικής Αρκαδίας και τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου.

Η αρκαδική γη η οποία αποτελεί έναν πραγματικό θεματοφύλακα της γαστρονομίας βρέθηκε στο επίκεντρο με τα τοπικά προϊόντα να μεταφέρουν την πιο γευστική εμπειρία. Δέκα τέσσερις (14) αντιπροσωπευτικές επιχειρήσεις του τόπου, παρουσίασαν ξεχωριστά αγροδιατροφικά προϊόντα, όπως μέλι, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ελιές, τρούφα, κρασί και τοπικά τυριά με τους επισκέπτες να ανακαλύπτουν τους γαστρονομικούς θησαυρούς του προορισμού.

Πλήθος επισκεπτών βρέθηκε στο σημείο όπου περιηγήθηκε στην έκθεση των τοπικών προϊόντων, παρακολούθησε τις πολύ ενδιαφέρουσες θεματικές ομιλίες για τα άγρια μανιτάρια και την τρούφα του Πάρνωνα, έκανε γευσιγνωσία μελιού και ελαιόλαδου, έφτιαξε πεντανόστιμα ελιόψωμα και δοκίμασε κοκτέιλ με τοπικά κρασιά και βότανα Αρκαδίας.

Οι μαγειρικές επιδείξεις από τους τοπικούς chef με συνταγές αποκλειστικά εστιασμένες στη τσακώνικη μελιτζάνα, στα μανιτάρια και στα τυροκομικά προϊόντα βρέθηκαν σε πρώτο πλάνο όπως επίσης και οι παραδοσιακές συνταγές από τους Γυναικείους Πολιτιστικούς Συλλόγους με τα δημοφιλή «σκαστά» ζυμαρικά ή αλλιώς κρατσούνια, την κερασόπιτα και την πλακόπιτα.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργος Καμπύλης,  ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιώργος Τρουπής, ο Πρόεδρος Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Μαρινάκος και  η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Ιδοκτητών τουριστικών καταλυμάτων Ανατολικής Αρκαδίας κ. Βίβιαν Μανωλέσου.  

Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Άννα Καλογεροπούλου σχολιάζοντας το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας στο Παράλιο Άστρος, τόνισε χαρακτηριστικά: «Tο Peloponnese Food Stories θέτει σε πρώτο πλάνο τον γαστρονομικό πλούτο ολόκληρης της Περιφέρειας. Είναι άλλωστε υποχρέωση μας να αναδείξουμε και να προωθήσουμε την αρκαδική γη και τα τοπικά προϊόντα, τα οποία αποτελούν τους πρεσβευτές μας».

Η κ. Καλογεροπούλου συνέχισε επισημαίνοντας ότι «μέσα από τις πρώτες ύλες εξωτερικεύεται ο πολιτισμός, η ταυτότητα και η ιστορία μας. Το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Πελοποννήσου αποτελεί έναν μεγάλο σταθμό καθώς και μία μοναδική βιωματική εμπειρία. Η 3η εκδήλωση του Food Stories πραγματοποιήθηκε στο ανοιχτό θέατρο στο   Παράλιο Άστρος, έναν εξίσου δυνατό και πολλά υποσχόμενο τουριστικό προορισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Κλείνοντας η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού σημείωσε ότι «στόχος μας είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση δράσεων μέσα από τις οποίες συμμετέχουν όλες οι παραγωγικές δυνάμεις και εμπλέκονται ενεργά οι τοπικές κοινωνίες».

Υπογραμμίζεται ότι οι επόμενες δύο στάσεις του Peloponnese Food Stories – «Ιστορίες ανθρώπων – γεύσεων – πολιτισμού» αποτελούν η Αργολίδα και η Κορινθία.

Mythical Peloponnese: mythicalpeloponnese.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com