Αρχική Ειδήσεις Σεφ με εστιατόριο 3 αστέρων Michelin αρνείται να μπει στο διάσημο οδηγό

Σεφ με εστιατόριο 3 αστέρων Michelin αρνείται να μπει στο διάσημο οδηγό

0
Σεφ με εστιατόριο 3 αστέρων Michelin αρνείται να μπει στο διάσημο οδηγό

Γιατί ο Σεμπαστιέν Μπρα γυρίζει την πλάτη στον Michelin, τι απαντάει ο Όμιλος.

Γιατί ο Σεμπαστιέν Μπρα γυρίζει την πλάτη στον Michelin, τι απαντάει ο Όμιλος

Πιέσεις για επιδόσεις και πρωταθλητισμό εντυπώσεων επικαλείται ο σεφ Σεμπαστιέν Μπρα, του βραβευμένου με 3 αστέρια εστιατορίου Le Suquet στην Aβερόν (Aveyron) της νότιας Γαλλίας, και καταθέτει αίτημα να μην περιληφθεί στον προσεχή οδηγό γαστρονομίας, το γνωστό Michelin, που εδώ και δεκαετίες αξιολογεί και ιεραρχεί κορυφαία εστιατόρια διεθνώς.

«Είναι η πρώτη φορά που ένας σεφ μάς ζητεί να μην περιλαμβάνεται πλέον στον οδηγό, το λαμβάνουμε υπόψη και το σεβόμαστε», δήλωσε απ’ την πλευρά της σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του cnn.gr η Κλερ Ντορλάν-Κλοζέλ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ομίλου Michelin. Και συμπλήρωσε: «Οι ομάδες θα εξετάσουν το αίτημα και θα σκεφτούμε τι θα κάνουμε. Ο οδηγός Michelin δεν καταρτίζεται για τους εστιάτορες αλλά για τους πελάτες, η ανεξαρτησία του έγκειται επίσης στην απόδοση τιμητικών διακρίσεων».

Πριν από τον Μπρα, και άλλοι σεφ παραιτήθηκαν από την κούρσα των αστεριών για διαφορετικούς όμως λόγους σύμφωνα με την Κλερ Ντορλάν-Κλοζέλ: «Το 2005 ο σεφ Αλέν Σαντερέν στο παρισινό ρεστοράν Lucas Carton είχε παραδώσει τα τρία αστέρια του οδηγού αλλά γιατί “άλλαξε αντίληψη”. Το 2006 ο Αντουάν Βεστερμάν έκανε το ίδιο. Το 2008 ο Ολιβιέ Ρελινγκέρ έκλεισε το ρεστοράν 3 αστέρων που είχε». 

Όσον αφορά τη «μεγάλη πίεση» που θίγει ο Σεμπαστιέν Μπρα, για την Κλοζέλ αυτή είναι «έμφυτο χαρακτηριστικό της άριστης ποιότητας». «Η υπεροχή προϋποθέτει δουλειά και σοβαρότητα, αυτό είναι αναμφισβήτητο», σημείωσε χαρακτηριστικά. Και κατέληξε: «Αυτό δεν ισχύει μόνο για τον τομέα “της γαστρονομίας, ισχύει επίσης για τους πρωταθλητές. Εμείς συνηθίζουμε να λέμε στους σεφ, μην δουλεύετε για τον οδηγό, δουλέψτε για τον πελάτη».

ΠΗΓΗ: cnn.gr

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.