Αρχική Ιστορίες Food Stories ΒορΟινά 17: Πάνω από 3.500 κόσμος, παρών και ο …Καραγκιόζης Τρυγητής

ΒορΟινά 17: Πάνω από 3.500 κόσμος, παρών και ο …Καραγκιόζης Τρυγητής

0
ΒορΟινά 17: Πάνω από 3.500 κόσμος, παρών και ο …Καραγκιόζης Τρυγητής

Μικροί-μεγάλοι απόλαυσαν μια μοναδική εμπειρία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου το επώνυμο ελληνικό κρασί και ο βορειοελλαδίτικος αμπελώνας είχαν την τιμητική τους.

Μικροί-μεγάλοι απόλαυσαν μια μοναδική εμπειρία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου το επώνυμο ελληνικό κρασί και ο βορειοελλαδίτικος αμπελώνας είχαν την τιμητική τους.

Πάνω από 3.500 φίλοι του κρασιού, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επισκέφτηκαν φέτος σε μία ημέρα τα «ΒορΟινά», την ετήσια εκδήλωση των οινοπαραγωγών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Τα «ΒορΟινά» πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 23.09.17 PHOTO: tv100

Στη μεγάλη γιορτή με πρωταγωνιστή το επώνυμο ελληνικό κρασί και το βορειοελλαδίτικο αμπελώνα οι οινοπαραγωγοί ήταν εκεί για να υποδεχτούν τους επισκέπτες, να συζητήσουν μαζί τους και να τους ενημερώσουν, μαζί με τους συνεργάτες τους, για τις ποικιλίες που καλλιεργούνται στα αμπελοτόπια τους, τις νέες ετικέτες που κυκλοφορούν, την εξέλιξη των παλαιότερων, την πορεία του τρύγου 2017 και τα αναμενόμενα νέα κρασιά.

Στα τραπέζια των οινοπαραγωγών, κατανεμημένα ανά οινική διαδρομή των Δρόμων του Κρασιού της Βόρειας Ελλάδας, απλωνόταν -σύμφωνα με τους διοργανωτές- όλος ο πλούτος του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα: οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί (και orange), ημιαφρώδεις και αφρώδεις, ξηροί, γλυκείς και αμπελοοινικά αποστάγματα, νέα και παλαιωμένα, πειραματικά κρασιά αλλά και παλαιότερες σοδειές. Ακόμη, όσοι ήθελαν να εξασκήσουν τις γευσιγνωστικές τους γνώσεις, είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό τυφλής γευσιγνωσίας, ανακαλύπτοντας έξι διαφορετικές ποικιλίες, τρεις λευκές και ισάριθμες ερυθρές. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 93 επίδοξοι γευσιγνώστες και αναδείχτηκαν τρεις νικητές. Οι επισκέπτες των ΒορΟινών είχαν επίσης τη δυνατότητα να γευτούν ξεχωριστά προϊόντα παραγωγών από αμπελόφυλλα, πιπεριές Φλωρίνης και βουβαλίσιο κρέας.

 

«Ο Καραγκιόζης Τρυγητής» του Χρήστου Στανίση είναι μια παράσταση Θεάτρου Σκιών που δημιουργήθηκε ειδικά για τα ΒορΟινά

Τα μικρά έμαθαν για τον τρύγο με …δάσκαλο τον Καραγκιόζη. Τα «ΒορΟινά» τίμησαν και την παράδοση με τρόπο που να την ευχαριστηθούν μικροί-μεγάλοι. Σε συνεργασία με το 7ο Thessaloniki Food Festival του Δήμου Θεσσαλονίκης και στο πλαίσιο της ανάδειξης των γεύσεων της πόλης, συμπεριέλαβαν στο πρόγραμμά τους επιδείξεις παρασκευής και γευσιγνωσία με ποντιακά τυροκομικά προϊόντα και λουκουμάδες, γεύσεις που συνδυάστηκαν με …βορΟινά κρασιά. Οι δε λιλιπούτειοι επισκέπτες και μελλοντικοί …γευσιγνώστες είχαν τη δυνατότητα να μάθουν για τον τρύγο παρακολουθώντας τη θεατρική παράσταση «Ο Καραγκιόζης τρυγητής» που φτιάχτηκε ειδικά για την περίπτωση.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.