Αρχική Ειδήσεις H Unilever πουλά τα Άλτις, Ελάνθη, Solon και το εργοστάσιο στην Πειραιώς

H Unilever πουλά τα Άλτις, Ελάνθη, Solon και το εργοστάσιο στην Πειραιώς

0
H Unilever πουλά τα Άλτις, Ελάνθη, Solon και το εργοστάσιο στην Πειραιώς

Tην πρόθεσή της να πουλήσει τις συγκεκριμένες μάρκες ελαιολάδων ανακοίνωσε η εταιρεία ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas.

Tην πρόθεσή της να πουλήσει τις συγκεκριμένες μάρκες ελαιολάδων ανακοίνωσε η εταιρεία ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η απόφαση της αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της επαναξιολόγησης, σε παγκόσμιο επίπεδο, των στρατηγικών επιλογών της για την κατηγορία των μαργαρινών. 

Ειδικότερα η ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas σκοπεύει να προχωρήσει στην πώληση των ελαιολάδων της και η πώληση αυτή θα αφορά τις μάρκες Άλτις, Ελάνθη και Solon.

Η μεταφορά των μαρκών σε νέα ιδιοκτησία αναμένεται να περιλαμβάνει και το εργοστάσιο ελαιολάδου στην Πειραιώς, καθώς και τους εργαζόμενους σε αυτή την προϊοντική κατηγορία, αναφέρεται επίσης στην ίδια ανακοίνωση, όπου σημειώνεται ακόμη ότι η διατήρηση παραγωγικών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα παραμένει στρατηγική επιλογή της, γι’ αυτό και αποφάσισε να μεταφέρει πρόσθετη παραγωγή προϊόντων οικιακής φροντίδας στο εργοστάσιο του Ρέντη. Με αυτόν τον τρόπο, εκτιμάται ότι το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά του ανάμεσα στα εργοστάσια της Unilever στην Ευρώπη.

 Τέλος, η εταιρεία υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα παραμένει προτεραιότητά της και η αναδιάρθρωση αυτή του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου «αναμένεται να συμβάλει στη βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης και κερδοφορίας της εταιρείας στην Ελλάδα, ενώ θα δώσει την ώθηση για εστίαση σε στρατηγικές κατηγορίες και επένδυση σε νέα προϊόντα στην τοπική αγορά».

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Google News, την κορυφαία on-line γαστρονομική εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση.