Αρχική Ιστορίες Η μέση ηλικία των «ομορφότερων ανθρώπων του κόσμου» σκαρφάλωσε στα 39 έτη

Η μέση ηλικία των «ομορφότερων ανθρώπων του κόσμου» σκαρφάλωσε στα 39 έτη

0
Η μέση ηλικία των «ομορφότερων ανθρώπων του κόσμου» σκαρφάλωσε στα 39 έτη

Η μέση ηλικία των ανθρώπων που θεωρούνται οι πιο όμορφοι στον κόσμο συνεχώς αυξάνεται και πλησιάζει πλέον τα 40 από 33 που ήταν το 1990.

Η μέση ηλικία των ανθρώπων που θεωρούνται οι πιο όμορφοι στον κόσμο συνεχώς αυξάνεται και πλησιάζει πλέον τα 40 από 33 που ήταν το 1990.

Επιστήμονες στις ΗΠΑ συνέκριναν τον κατάλογο των διάσημων «Πιο Όμορφων Ανθρώπων» του περιοδικού People για το 1990, με τον αντίστοιχο κατάλογο του 2017, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Διαπιστώθηκε ότι μέσα σε αυτές τις σχεδόν τρεις δεκαετίες η μέση ηλικία των πιο όμορφων «σταρ» του πλανήτη αυξήθηκε από τα 33,2 στα 38,9 έτη.

Ηθοποιοί όπως η Μισέλ Πφάιφερ και η Σάρον Στόουν που παραμένουν γοητευτικές στα 59 τους, έχουν συμβάλει στο να αυξηθεί η μέση ηλικία των πιο όμορφων ανθρώπων.

H 49χρονη Τζούλια Ρόμπερτς ανακηρύχθηκε φέτος δια ψηφοφορίας μεταξύ του κοινού, ως η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο – για πέμπτη φορά (πράγμα που αποτελεί ρεκόρ). Και οι τρεις – Πφάιφερ, Στόουν και Ρόμπερτς- είχαν συμπεριληφθεί επίσης στη λίστα του 1990.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, με επικεφαλής τη δρα Νίλαμ Βάσι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό δερματολογίας “JAMA Dermatology”, διαπίστωσαν επίσης ότι με το πέρασμα των χρόνων, αυξάνονται οι πιο όμορφες με σκουρόχρωμο δέρμα.

Το μενού της …διαχρονικής ομορφιάς

Είναι γνωστό πλέον ότι στους παράγοντες που μας κάνουν να γερνάμε πριν την ώρα μας κορυφαία θέση έχει η κακή διατροφή. Αντιθέτως κάποιες τροφές που φέρουν συγκεκριμένα θρεπτικά χαρακτηριστικά και βιταμίνες αντιμάχονται σθεναρά για χάρη μας τις φθορές του χρόνου σε επιδερμίδα, μαλλιά, λάμψη και ζωτικότητα. Ποιες είναι αυτές;

1. Νερό. Ενυδατώνει και βοηθάει στην αποτοξίνωση από τα παραπροϊόντα του κυτταρικού μεταβολισμού. 

2. Βιταμίνη Α (ή β-καροτίνη, που μετατρέπεται σε βιταμίνη Α). Είναι σημαντική για τη διατήρηση της σφριγηλότητας του δέρματος. Τη βρίσκουμε στα καρότα, στο αβοκάντο, στο σπανάκι, στις ντομάτες, στο μπρόκολο, στα αυγά, στο συκώτι, στα λιπαρά ψάρια. 

3. Βιταμίνη Β. Παίζει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό των κυττάρων του δέρματος και τη βρίσκουμε στα πράσινα λαχανικά, στα πουλερικά, στα ψάρια και στα αυγά. 

4. Βιταμίνη C. Καταπολεμάει τις ελεύθερες ρίζες και στηρίζει τη δημιουργία κολλαγόνου του δέρματος. Τη βρίσκουμε στα εσπεριδοειδή, στα διάφορα είδη μούρων, στα ακτινίδια, στις φράουλες, στις ντομάτες, στις πιπεριές, στο σπανάκι, στο μπρόκολο, κ.ά. 

5. Βιταμίνη Ε. Έχει αντιγηραντική δράση και εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, που ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση. Υπάρχει στο ελαιόλαδο, στα αμύγδαλα, στα φουντούκια, το αβοκάντο, στα όσπρια, στο σολομό. 

6. Σελήνιο. Δρα ως καταστολέας φλεγμονωδών ή και νεοπλασματικών διεργασιών. Το βρίσκουμε στο σιτάρι, στα δημητριακά ολικής άλεσης, στο σουσάμι. 

7. Ψευδάργυρος. Συμβάλλει στη δομή των ινών του κολλαγόνου και τον βρίσκουμε στα οστρακοειδή, στη γαλοπούλα, στα μανιτάρια. 

8. Λιπαρά ω3 και ω6. Ενισχύουν την ανανέωση των κυττάρων. Τα βρίσκουμε σε λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, η πέστροφα, το σκουμπρί και στους ωμούς ξηρούς καρπούς. 

9. Φλαβονοειδή. Έχουν αντιοξειδωτική δράση και τα βρίσκουμε στο τσάι, στα μήλα, στα σταφύλια, τη μαύρη σοκολάτα, σε διάφορα είδη μούρων, στο κόκκινο κρασί κ.ά.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.