Αρχική Ειδήσεις O’ Naturel: οι γυμνιστές στο Παρίσι έχουν πια το δικό τους εστιατόριο

O’ Naturel: οι γυμνιστές στο Παρίσι έχουν πια το δικό τους εστιατόριο

0
O’ Naturel: οι γυμνιστές στο Παρίσι έχουν πια το δικό τους εστιατόριο

PLANET FOOD | Στις αρχές Νοεμβρίου, το πρώτο παρισινό εστιατόριο για γυμνιστές άνοιξε τις πύλες του.

Στις αρχές Νοεμβρίου, το πρώτο παρισινό εστιατόριο για γυμνιστές άνοιξε τις πύλες του.

Βγάλτε το παλτό! Και το κασκόλ! Και το πουκάμισο! Για την ακρίβεια, βγάλτε τα πάντα! Προχωρήστε με αδαμιαία περιβολή και καθίστε στο τραπέζι: στις αρχές Νοεμβρίου, το πρώτο παρισινό εστιατόριο για γυμνιστές άνοιξε τις πύλες του. Καλώς ήρθατε στο «O’Naturel».

Ένα μεγάλο ριντό καλύπτει τη βιτρίνα του ρεστοράν, που σκόπιμα δεν διακρίνεται εύκολα στην ήσυχη οδό Γκραβέλ στο ανατολικό Παρίσι. Μόνο το όνομα και ένα μενού δείχνουν στους πελάτες ότι χτυπούν τη σωστή πόρτα.

Η ιδέα για τη λειτουργία του εστιατορίου ανήκει, σύμφωνα με το ΑΠΕ και το AFP, στους δίδυμους Μάικ και Στεφάν Σααντά, 42 ετών, γέννημα θρέμμα της γειτονιάς αυτής, πρώην ασφαλιστές, που -όχι- δεν κάνουν γυμνισμό. Τα δύο αδέλφια αφιέρωσαν όμως πολύ χρόνο για να «κατανοήσουν και να αποκωδικοποιήσουν» την κουλτούρα του γυμνισμού και να αντιληφθούν πως υπάρχει ζήτηση σε αυτόν τον τομέα.

Στο ρεστοράν των Σααντά στο 12ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας, ο πελάτης καλείται να αφήσει τα ρούχα και τον υπολογιστή του στο βεστιάριο, σε ειδικές θυρίδες που κλειδώνουν. Κρατά μόνο τις παντοφλίτσες που έχει φέρει από το σπίτι (εξαιρούνται οι γυναίκες που μπορούν, αν θέλουν, να συνεχίσουν να φορούν τα ψηλοτάκουνά τους).

«Ο ρόλος μας είναι να κάνουμε τους επισκέπτες να νιώθουν άνετα. Από τη στιγμή που μπαίνουν στην αίθουσα, τους συνοδεύουμε στο τραπέζι τους και αν χρειάζεται τους καθησυχάζουμε λέγοντας ότι δεν είναι όλα τα βλέμματα στραμμένα πάνω τους», λένε οι υπεύθυνοι.

Μέσα στη μικρή αίθουσα με τους μπλε τοίχους, τα 20 τραπέζια και τη λιτή διακόσμηση, τα καθίσματα στις καρέκλες σκεπάζονται από μαύρο κάλυμμα μιας χρήσης για λόγους υγιεινής. Τα μόνα υφάσματα στο ρεστοράν είναι τα τραπεζομάντηλα, οι πετσέτες φαγητού και τα ρούχα των πέντε εργαζομένων στο ρεστοράν: είναι οι δύο διευθυντές που εξυπηρετούν τους πελάτες και άλλοι τρεις εργαζόμενοι στην κουζίνα. Όλοι τους σύμφωνα με το νόμο πρέπει να είναι ντυμένοι.

Το μικρό εστιατόριο, που επιδιώκει να γίνει γαστρονομικό στέκι, λειτουργεί μόνο βραδινές ώρες, από τις 19.30 έως τις 23.00, και η κράτηση είναι υποχρεωτική. Προτείνει εκλεπτυσμένη κουζίνα με vegan αναφορές. Έχει περιορισμένο αριθμό πιάτων και επιδορπίων και ορισμένων καλών κρασιών στη λογική των μπιστρό. Η τιμή κατ’ άτομο κυμαίνεται από 39 έως 49 ευρώ με ένα μενού vegan ως επιλογή.

Οι Μάικ και Στεφάν Σααντά εμπορικά στοχεύουν στους χιλιάδες Γάλλους, που δηλώνουν λάτρεις του γυμνισμού, αναμένοντας πως θα δοκιμάσουν την εμπειρία αυτή. Τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του, η πλειονότητα των πελατών ήταν άνδρες.

Το 12ο διαμέρισμα εξελίσσεται πάντως σε κέντρο του παρισινού γυμνισμού. Εκεί υπάρχει ήδη δημοτική πισίνα, η οποία τρεις ημέρες της εβδομάδας διατίθεται στους γυμνιστές. Το φετινό καλοκαίρι άνοιξε επίσης χώρος για γυμνιστές στην καρδιά του δάσους της Βενσέν ο οποίος έμεινε ανοικτός έως τις 15 Οκτωβρίου και έκλεισε για χειμώνα.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.