Αρχική Ειδήσεις Καθημερινή διανομή φαγητού – νερού από τους δήμους στη Μάνδρα

Καθημερινή διανομή φαγητού – νερού από τους δήμους στη Μάνδρα

0
Καθημερινή διανομή φαγητού – νερού από τους δήμους στη Μάνδρα

PLANET FOOD | Μαζί τους και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνα για υποστήριξη των πληγέντων και σε φάρμακα

2.000 φάρμακα, πόσιμο νερό και 300 μερίδες φαγητού, διένειμαν από κοινού χθες στους πληγέντες από τις πλημμύρες στη Μάνδρα, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, επικεφαλής του κλιμακίου των δυο φορέων που μετέφερε τη βοήθεια, διανομή φαγητού θα γίνεται καθημερινά για όσο υπάρχει ανάγκη. Ο κ. Πατούλης και το κλιμάκιο συναντήθηκαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, και με τη δήμαρχο Μάνδρας Ειδυλλίας, Ιωάννα Κριεκούκη, προκειμένου να συνεργαστούν για την κάλυψη άμεσων αναγκών σε ρουχισμό, τρόφιμα καθώς και σε γεννήτριες για τους ασθενείς με μηχανική υποστήριξη με όλα τα μέσα που διαθέτουν. «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να καλύψουμε τα κενά της πολιτείας και να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας στη δύσκολη αυτή ώρα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Η διανομή του φαρμακευτικού υλικού έγινε από εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, σε συνεργασία με τη δράση του ΣΚΑΪ «Όλοι μαζί μπορούμε».

Σε ετοιμότητα το ΚΕΕΛΠΝΟ για τυχόν εμφάνιση λοιμώξεων και συγκεκριμένων νοσημάτων σημαντικών για τη δημόσια υγεία. Σε αυξημένη εγρήγορση για ενδεχόμενες υγειονομικές συνέπειες εξαιτίας της φυσικής καταστροφής στην Δυτική Αττική, παραμένει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Στην επιστημονική συνάντηση-ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», μεταξύ ομάδας εμπειρογνωμόνων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), του διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων, της Διοίκησης του νοσοκομείου, της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και του ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Θριασίου, τονίστηκε μεταξύ άλλων από τους ειδικούς ότι στην πρόληψη «εξέχοντα ρόλο έχει η ασφάλεια του νερού και των τροφίμων, τα μέτρα υγιεινής και προσωπικής προστασίας κατά τις διαδικασίες καθαρισμού των περιοχών που έχουν πληγεί και η άμεση ιατρική εκτίμηση τραυματισμών που σχετίζονται με την καταστροφή».

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.