Αρχική Ειδήσεις Ιταλία: τείχος από 30.000 σοκολατάκια -μπορούν να το φάνε οι επισκέπτες

Ιταλία: τείχος από 30.000 σοκολατάκια -μπορούν να το φάνε οι επισκέπτες

0
Ιταλία: τείχος από 30.000 σοκολατάκια -μπορούν να το φάνε οι επισκέπτες

PLANET FOOD | Το περίπττερο με το σοκολατένιο τείχος βρίσκεται σε θεματικό πάρκο στην Μπολόνια.

«Γλυκιά παγίδα» για τους επισκέπτες αποδεικνύεται η κατασκευή από 30.000 σοκολατάκια Venchi που στήθηκε στο Fico Eataly World, θεματικό πάρκο αφιερωμένο στην ιταλική γαστρονομία και κουζίνα που βρίσκεται στην Μπολόνια.

Σύμφωνα με το businessinsider.com, το σοκολατένιο περίπτερο, απ’ το οποίο επιτρέπεται στο κοινό να  …δοκιμάσει το εξωτερικό τείχος, διαθέτει σύστημα αναγνώρισης προσώπου και καταγράφει τις αντιδράσεις των επισκεπτών ενώ τρώνε σοκολάτα, προβάλλοντάς τις σε γιγαντοοθόνες στο εσωτερικό.

Επικεφαλής του έργου είναι ο Carlo Ratti, διευθυντής του Senseable City Lab του MIT. Το συγκεκριμένο ερευνητικό εργαστήριο του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης έχει παράδοση σε παρόμοια έργα που εμπλέκουν τεχνολογία, άνθρωπο και αστικό περιβάλλον. Η παραγγελία του εν λόγω περιπτέρου έγινε από την ιστορική ιταλική εταιρεία σοκολάτας Venchi.

«Δεν μου άρεσε ποτέ το γεγονός ότι οι εκθέσεις απαιτούν τη χρήση μεγάλων ποσοτήτων κατασκευαστικών υλικών που στη συνέχεια καταλήγουν στα σκουπίδια» ανέφερε σε δήλωσή του ο Ratti. Και συνέχισε: «Σε αυτό το έργο σκεφτήκαμε τι θα συνέβαινε αν ένα περίπτερο μπορούσε να αποσυναρμολογηθεί απλώς …τρώγοντάς το».

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης! Ζέστανε τώρα, αυτούς που αγαπάς! Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή που... τα σπάει! Παράγγειλε τώρα Online!