Αρχική Ιστορίες Food Stories Καθαρά Δευτέρα – Λειτουργούν οι Λαϊκές, τι γίνεται με τη Βαρβάκειο

Καθαρά Δευτέρα – Λειτουργούν οι Λαϊκές, τι γίνεται με τη Βαρβάκειο

0
Καθαρά Δευτέρα – Λειτουργούν οι Λαϊκές, τι γίνεται με τη Βαρβάκειο

ΚΟΥΛΟΥΜΑ | Ποια καταστήματα τροφίμων θα είναι ανοιχτά για την προμήθεια των σαρακοστιανών

ΚΟΥΛΟΥΜΑ | Ποια καταστήματα τροφίμων θα είναι ανοιχτά για την προμήθεια των σαρακοστιανών

Καταστήματα που παραδοσιακά λειτουργούν την Καθαρά Δευτέρα, θα είναι και φέτος ανοιχτά τηρώντας βέβαια όσα έξτρα μέτρα προβλέπει η πολιτεία λόγω της ιδιαίτερης συνθήκης με τον covid-19 που βιώνει η χώρα.

Έτσι και την παράξενη Καθαρά Δευτέρα του 2021 ανοικτοί θα είναι οι φούρνοι, τα μίνι μάρκετ, οι λαϊκές αγορές και τα ιχθυοπωλεία.

Οι λαϊκές αγορές

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές την Καθαρά Δευτέρα 2021, αναφέρει άλλωστε σε ανακοίνωσή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι λαικές αγορές θα λειτουργήσουν, κανονικά, και αύριο Σάββατο με επάρκεια σαρακοστιανών και καλές τιμές, ενώ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Δημήτρης Μουλιάτος δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε όλους τους καταναλωτές που θα επιλέξουν τους υπαίθριους χώρους των λαϊκών αγορών προκειμένου να προμηθευτούν εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα σε χαμηλές τιμές και για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Όλοι εμείς οι άνθρωποι των λαϊκών αγορών, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και τηρώντας όλα τα μέτρα που έχει θεσπίσει η πολιτεία για την προστασία της δημόσιας υγείας, προσφέρουμε σε όλους σαρακοστιανά εδέσματα ξεχωριστής φρεσκάδας και νοστιμιάς».

Δεν θα γίνει η παραδοσιακή ολονυχτία στη Βαρβάκειο 

Η υγειονομική κατάσταση δεν θα επιτρέψει φέτος να τηρηθεί το έθιμο που θέλει τη Βαρβάκειο να μένει ανοιχτή όλη τη νύχτα της τελευταίας Κυριακής της Αποκριάς προς την Καθαρά Δευτέρα. Μιλώντας προ ημερών στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο πρόεδρος των Ιχθυοπωλών της Βαρβακείου, Σπύρος Κοράκης, σχετικά με τις προετοιμασίες για τη Σαρακοστή, είπε συγκεκριμένα:

«Φέτος δε θα κάνουμε το ξενύχτι της Κυριακής προς Καθαρά Δευτέρα. Θα ανοίξουμε το πρωί της Κυριακής».

«Μπορούν να έρθουν μόνοι οι κάτοικοι των Αθηνών, που είναι μεγάλο πρόβλημα αυτό για τη Βαρβάκειο», σχολίασε ακόμη ο ίδιος συμπληρώνοντας πως σε γενικές γραμμές οι τιμές είναι σε χαμηλότερα επίπεδα από πέρυσι, γιατί «δεν υπάρχει η δουλειά που υπήρχε τις άλλες χρονιές».

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com