Αρχική Ειδήσεις Δελτία Τύπου «Γαστρονομικές διαδρομές της Πιερίας» από Περιφέρεια και ΠΟΤΑΠ με οδηγό τον Λευτέρη Λαζάρου

«Γαστρονομικές διαδρομές της Πιερίας» από Περιφέρεια και ΠΟΤΑΠ με οδηγό τον Λευτέρη Λαζάρου

0
«Γαστρονομικές διαδρομές της Πιερίας» από Περιφέρεια και ΠΟΤΑΠ με οδηγό τον Λευτέρη Λαζάρου

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης παρέθεσαν δείπνο σε εκπροσώπους αθηναϊκών ΜΜΕ με πρωταγωνιστές τους γαστρονομικούς θησαυρούς της πιερικής γης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ) η δράση με το δείπνο «Γαστρονομικές διαδρομές της Πιερίας». Η πρωτοβουλία που στόχευε στη γνωριμία του αθηναϊκού κοινού και των δημοσιογράφων της πρωτεύουσας  με το γαστρονομικό πλούτο της Πιερίας είχε τη φροντίδα και την επιμέλεια του αγαπητού και πολυβραβευμένου chef, Λευτέρη Λαζάρου και η ομάδα του. Στο δείπνο, που παραχώρησαν οι διοργανωτές στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του λεκανοπεδίου της Αττικής και θεσμικούς αντιπροσώπους του τουρισμού, τα εδέσματα από προϊόντα που παράγει η πιερική γη και τα κρασιάτης κέρδισαν τις εντυπώσεις κατακτώντας και τους πλέον απαιτητικούς ουρανίσκους.

Η γευστική συνάντηση στο πλαίσιο παρουσίασης του προορισμού «Πιερία/Olympus Riviera Greece» πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, 15 Ιουνίου 2024,  στο εστιατόριο «VAROULKO SEASIDE», στο Μικρολίμανο του Πειραιά με την επιμέλεια της Open Ways. Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί μέρος των δράσεων του Γραφείου Τουρισμού της Π.Ε. Πιερίας και του ΠΟΤΑΠ για την τουριστική προβολή και αναβάθμιση της Πιερίας, στις οποίες συνδράμουν σημαντικά το υπουργείο Τουρισμού και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.

Στα πιάτα του δείπνου πρωταγωνιστούσαν οι γαστρονομικοί θησαυροί της πιερικής γης | © Χριστίνα Τσαμουρά

Γαρίδες Πλαταμώνα, μύδια Μακρυγιάλου, μπλε καβούρι Κατερίνης, αυτόχθονας μαύρος χοίρος Ολύμπου, οι γαστρονομικοί πρωταγωνιστές

Οι παρευρισκόμενοι συνεχάρησαν τους δύο φορείς της Πιερίας για τις πρωτοβουλίες τους με στόχο την τουριστική ανέλιξη του νομού και απόλαυσαν τη μοναδικότητα των προϊόντων της γης του Ολύμπου και των Πιερίων. Ανάμεσα στους γαστρονομικούς πειρασμούς της πιερικής γης γεύτηκαν γαρίδες Πλαταμώνα, μύδια Μακρυγιάλου, μπλε καβούρι Κατερίνης και σπάλα αυτόχθονα ελληνικού μαύρου χοίρου Ολύμπου.

Σε δήλωσή της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, η οποία δεν κατάφερε να παραστεί στην εκδήλωση, τόνισε: «Η γευσιγνωσία των εδεσμάτων της Πιερίας αποτελεί σημαντική παράμετρο στο σύνολο των τουριστικών δεδομένων της Πιερίας. Ελπίζουμε ότι αυτή η εκδήλωση θα συμβάλει στην περαιτέρω προώθηση της περιοχής μας ως έναν σημαντικό γαστρονομικό και τουριστικό προορισμό. Δεχθήκαμε τα ευμενέστερα σχόλια από όλους για τις γεύσεις του τόπου μας. Όλα αυτά αποτελούν μέρος των πρωτοβουλιών μας για την τουριστική αναβάθμιση της Πιερίας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΟΤΑΠ, Γιώργος Καραλής, επεσήμανε: «Η εξωστρέφεια αποτελεί για τον ΠΟΤΑΠ βασική κατεύθυνση των επιλογών μας. Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση γιατί το αθηναϊκό κοινό  τίμησε με την παρουσία του τη δράση μας αυτή, όσο και τη δημοσιογραφική οικογένεια που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα να γνωρίσει και να δημοσιοποιήσει και μια άλλη πλην αξιόλογη πλευρά της Πιερίας, τη γαστρονομία. Αναμφίβολα οι γεύσεις, οι οσμές και τα χρώματα των εδεσμάτων και κρασιών της Πιερίας μας γοήτευσαν όλους με τα αισθητήρια όργανα να βρίσκονται στην κορύφωση. Εντείνουμε τις δράσεις μας με απώτερο σκοπό την όσο το δυνατό πληρέστερη ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νομού μας, ιδιαίτερα τώρα στην αιχμή της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου».

Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com