Αρχική Ειδήσεις Ανακλήσεις Προϊόντων Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί επικίνδυνες φτερούγες κοτόπουλου – Εντοπίστηκε σαλμονέλα

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί επικίνδυνες φτερούγες κοτόπουλου – Εντοπίστηκε σαλμονέλα

0
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί επικίνδυνες φτερούγες κοτόπουλου – Εντοπίστηκε σαλμονέλα

Δείτε την εμπορική ονομασία, τη συσκευασία και την ημερομηνία λήξης του ανακληθέντος νωπού προϊόντος

Φτερούγες κοτόπουλου με σαλμονέλα ανακαλεί ο ΕΦΕΤ καθώς κρίθηκαν επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία και καλούνται όσοι και όσες τις έχουν ήδη προμηθευτεί να μην τις καταναλώσουν. Συγκεκριμένα ολόκληρο το σχετικό δελτίο Τύπου του Οργανισμού έχει ως εξής:

«Ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2024, προέβη σε δειγματοληψία νωπού παρασκευάσματος από κρέας πουλερικών που προορίζεται να καταναλωθεί μαγειρεμένο, με την εμπορική ονομασία ΜΠΑΧΑΡΩΜΕΝΗ ΦΤΕΡΟΥΓΑ ΝΩΠΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΤΑ με αριθμό Lot 240618.12318 και ημερομηνία λήξης 18/06/2024, το οποίο παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την εταιρεία ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΤΑΣ. Μετά από την εξέταση του δείγματος από το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε η ΠΑΡΟΥΣΙΑ του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στο ανωτέρω δείγμα.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν».

Το προϊόν που ανακαλεί ο ΕΦΕΤ
Βρείτε αγαπημένες συνταγές της παραδοσιακής & σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας με καθημερινή ενημέρωση, στο iCookGreek.com