Κτήμα Σιγάλα

0
Κτήμα Σιγάλα

Μεγάλο βραβείο για το Κτήμα Σιγάλα

Μία σπουδαία διάκριση πέτυχε το Κτήμα Σιγάλα στα Vinalies Internationales 2007, της Ένωσης των Γάλλων Οινολόγων, έναν από τους πιο σημαντικούς οινικούς θεσμούς στον κόσμο. Συγκεκριμένα, το «Σιγάλας Σαντορίνη Βαρέλι 2003» απέσπασε ένα από τα 7 μεγάλα βραβεία «Trophies» του Διαγωνισμού, συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία -89/100 – από όλα τα κρασιά που συμμετείχαν στην κατηγορία «Λευκός Ξηρός Οίνος».

«Σπουδαίο και κομψό κρασί που αξίζει να ανακαλύψετε», χαρακτήρισαν στα σχόλιά τους το «Σιγάλας Σαντορίνη Βαρέλι 2003» οι κριτές του διαγωνισμού, ενώ στη γευσιγνωστική τους περιγραφή σημειώνουν «…Χρώμα λαμπερό χρυσοκίτρινο. Μύτη με έντονες νότες ξύλου δρυός και υψηλού επιπέδου πολύπλοκο μπουκέτο, όπου τα ώριμα φρούτα συνυπάρχουν αρμονικά με νότες μπαχαρικών. Στόμα πλούσιο και στρογγυλό, με γοητευτική και αισθησιακή παλέτα αρωμάτων».

Ως ένα από τα βραβευθέντα κρασιά του διαγωνισμού, το «Σιγάλας Σαντορίνη Βαρέλι 2003» θα συμπεριληφθεί στην ετήσια έκδοση της Ένωσης των Γάλλων Οινολόγων «1000 Vins du Monde» για το 2007.

Ακολουθήστε το iCookGreek.com στο Facebook, για αγαπημένες συνταγές μαγειρικής και καθημερινές ειδήσεις από τον κόσμο της γεύσης.